Dăncilă, la începerea anului şcolar: România va creşte doar dacă educaţia va creşte. E nevoie de consens cu toate partidele

Viorica Dăncilă a declarat, la deschiderea anului şcolar, că vrea ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate şi să facă performanţă. Premierul a precizat că educaţie înseamnă o viaţă mai bună pentru copii, ieşirea din sărăcie şi combaterea violenţei domestice.

663 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, la începerea anului şcolar: România va creşte doar dacă educaţia va creşte. E nevoie de consens cu toate partidele

Viorica Dăncilă, la începerea anului nou şcolar: România va creşte doar dacă educaţia va creşte. E nevoie de consens cu toate partidele

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că România poate creşte numai dacă educaţia se dezvoltă, precizând că pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de un consens naţional pe termen lung între toate partidele politice.

„Am participat astăzi (luni - n.r.), cu multă emoţie, la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea din Hunedoara, o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunităţi solide de educaţie şi dezvoltare. Am credinţa că România va creşte doar dacă educaţia va creşte. Şi pentru aceasta e nevoie de un consens naţional pe o perioadă lungă între toate formaţiunile politice. E nevoie de maturitate, astfel încât, orice guvern ar fi la putere, să aibă sprijinul necondiţionat pentru a dezvolta educaţia românească”, a scris Viorica Dăncilă, luni, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul va continua investiţiile în educaţie, pentru a avea un act educaţional modern şi performant.

„Guvernul României va continua investiţiile în educaţie şi reformarea sistemului de învăţământ, aşa încât să avem un act educaţional modern şi performant, capabil să dea României noile generaţii de tineri profesionişti. Dragi profesori şi educatori, vă felicit şi vă mulţumesc pentru munca nobilă şi pentru lucrurile frumoase şi importante pe care le faceţi zilnic! Dragi elevi, mult succes în noul an şcolar! Să nu uitaţi nicicând că în educaţie stau şansele voastre şi viitorul României!”, a conchis Dăncilă.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Viorica Dăncilă, prezentă la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara

 

„Educaţia înseamnă pentru aceşti copii o viaţă mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a îşi clădi un rost în viaţă. Educaţia reprezintă concret ieşirea din sărăcie, combaterea violenţei domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiţii personale mai mari care atrag după sine alte şi alte generaţii. Educaţia înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităţilor locale”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara.

Şeful Executivului a adăugat că are încredere în potenţialul elevilor de a face performanţă.

„Dragi copii, vă aflaţi astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii aţi venit cu emoţia primei zile de şcoală, alţii aveţi deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriţi, la facultatea pe care vi-o doriţi. Îmi doresc ca voi să faceţi parte din acei elevi care ajung la facultate şi fac performanţă. Am încredere în potenţialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru”, a completat Dăncilă.

Preşedintele PSD a mai spus că este important, ca premier, să sprijine prin măsuri elevii din mediul rural pentru ca un număr cât mai mare al acestora să aibă acces la educaţie.

„Pentru mine personal, ca prim-ministru, e important să fac tot ce este posibil pentru a realiza acest lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate şi sunt mândră de această moştenire. Vă urez succes şi la mulţi ani celor care ieri şi-au sărbătorit ziua onomastică”, a conchis premierul.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara.

Taguri:
dăncilă,
an,
şcolar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici