Virusul West Nile mai face o victimă în România: O femeie a murit, în plină iarnă

O vârstnică din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, în plină iarnă, când ţânţarii sunt latenţi. Femeia avea 83 de ani şi era din comuna Viziru.

516 afișări
Imaginea articolului Virusul West Nile mai face o victimă în România: O femeie a murit, în plină iarnă

Virusul West Nile mai face o victimă în România: O femeie a murit, în plină iarnă

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Brăila, marţi s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila a informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţul Brăila.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a murit.

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor Brăila au transmis că au făcut anchetă la faţa locului şi au constatat că nu sunt prezente „efective de animale receptive la această boală”.

S-a făcut o dezinsecţie la locuinţa bătrânei şi şi la cele învecinate.

„În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei a insistat totuşi, pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din iunie până în noiembrie, au fost înregistrate 66 cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi opt oameni au murit.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici