Vlad Cosma, despre un test poligraf pentru a-şi susţine acuzaţiile la adresa procurorilor: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut şi trăit

Vlad Cosma s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul General al Capitalei, pentru a fi audiat, fostul deputat precizând că nu mai are încredere să meargă la testul poligraf, având în vedere ce a văzut şi ce a trăit.

588 afișări
Imaginea articolului Vlad Cosma, despre un test poligraf pentru a-şi susţine acuzaţiile la adresa procurorilor: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut şi trăit

Vlad Cosma, despre un test poligraf: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut şi trăit

"Mai sunt probe. Am depus foarte multe şi nu am apucat să le discutăm. Pe măsură ce avansăm şi le discutăm, progresăm", a declarat Vlad Cosma, la intrarea în sediul Parchetului General.

Întrebat dacă se aşteaptă la o confruntare cu procurorii DNA Ploieşti pe care îi acuză de nereguli, printre care şi şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, fostul deputat a spus că este pregătit.

"Aş vrea să vă dau un răspuns la modul că sunt dispus să merg la testul poligraf cu aceşti domni, dar ţinând cont de ce am văzut şi ce am trăit, nu mai am încredere. Da, mă gândesc că poate exista şi acest moment, o confruntare. Sunt pregătit", a mai spus Vlad Cosma.

Vlad Cosma a declarat, atât în faţa judecătorilor instanţei supreme, cât şi în faţa procurorilor de la Parchetul General sau a inspectorilor de la Inspecţia Judiciară, că probele folosite de către procurorii DNA Ploieşti, unitatea de parchet care a construit acest dosar, au fost false. Pentru a-şi susţine spusele, acesta a prezentat şi o serie de dovezi.

Una dintre acuzaţiile aduse unităţii DNA Ploieşti este existenţa deja celebrului stick de memorie descoperit la percheziţii, pe care s-ar fi aflat documente unde se menţiona împărţirea unui procent de 10% pentru obţinerea contractelor de lucrări de construcţii.

„Acest stick nu există în realitate. Nu există nici depus la acest dosar, nici la orice alt dosar. Nu există niciun proces verbal de desigilare sau de percheziţie informatică în prezenţa posesorului acestui stick. În plus, în vara anului 2017, Cecilia Stroe a mărturisit, şi pot dovedi prin înregistrare audio, că acest stick nu există şi nici documentele la care domnul procuror face referire. Pe presupusul stick nu este trecut numele meu, ci este litera V. Această literă, despre care se spune că mă reprezintă, în alte dosare înseamnă altceva. În ultimul denunţ al lui Alexe, din 2017, în faţa lui Negulescu, s-a indicat că făcea referire la numele lui Sebastian Ghiţă, el fiind cel care a luat banii din toate cele trei lucrări. În 2016, litera V era Voloşevici - fost primar - în denunţul lui Alexe, înregistrat tot la Negulescu. Menţin cu tărie că acest stick nu există”, a spus Vlad Cosma în faţa magistraţilor ÎCCJ, într-una dintre audierile sale.

De asemenea, fostul deputat a mai spus că procurorul Mircea Negulescu ar fi constrâns martorii să depună mărturie mincinoasă împotriva familiei Cosma.„În 2017, Răzvan Alexe, cel care acuza că mi-a oferit o sumă de bani ca să îmi transmit influenţa pe lângă cei trei constructori, a dat o declaraţie despre care spune că i-a fost solicitată expres de procurorul de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, şi conţine susţineri nereale. Procurorul a cerut declaraţii incriminatoare la adresa mea şi a membrilor familiei mele. După audierea lui Alexe, a fost audiată în 2017 şi Cecilia Stroe care, în prezenta cauză, sub un nume fictiv, a declarat ceva ca martor protejat, sub numele Anghel Constantin, iar sub identitate reală, altceva. Numele a fost indicat de procurorul de caz de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, Mircea Negulescu”.

Fostul deputat a mai prezentat o serie de discuţii pe Whatsapp, precizând că fostul procuror Mircea Negulescu îi cerea, în anul 2014, omului de afaceri Răzvan Alexe dea declaraţii dictate de procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, în dosarul familiei Cosma.

„Mesajele acestea, din 10 noiembrie 2014, sunt de fapt cu două zile înainte ca domnul Alexe să vină la Înalta Curte şi să dea o declaraţie mincinoasă, lucru care a ieşit la iveală în anul 2018, acum, în luna februarie, când a avut curaj să vină în faţa completului de cinci judecători şi să confirme faptul că a minţit în ceea ce ne priveşte. (...) Eu nu sunt singurul care i-a înregistrat pe aceşti procurori din Ploieşti, foarte mulţi oameni deţin astfel de probe şi mă bucur că ies la iveală. (...) Atât Răzvan Alexe, cât şi mai mulţi martori din dosarul nostru au fost constrânşi de procurorii Negulescu şi Onea să facă aceste declaraţii mincinoase. Partea bună este că după ce domnul Negulescu a fost exclus din magistratură, aceştia oaneni au avut curajul să vină şi să spună adevărul. Este cel mai important lucru şi mă bucur că ies la lumină astfel de dovezi. Mai există şi altele”, a declarat fostul deputat Vlad Cosma.

Tot pentru a-şi susţine nevinovăţia, Vlad Cosma a venit în spaţiul public şi cu o serie de mai multe înregistrări, care ar prezenta nereguli din interiorul DNA Ploieşti. Acesta a prezentat o înregistrare din sediul DNA Ploieşti, care ar arăta că acesta ar fi fost învăţat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat şi că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici