Vlad Cosma îi răspunde lui Negulescu: Îmi doresc o confruntare cu el şi cu Onea

Vlad Cosma răspunde acuzaţiilor lui Mircea Negulescu potrivit cărora el ar fi ticluit probele în dosarul în care a fost pus sub control judiciar, şi subliniază că vrea o confruntare cu acesta şi cu Lucian Onea.Cosma mai spune că Negulescu se încurcă în minciuni, ce denotă o atitudine de „Portocală”.

558 afișări
Imaginea articolului Vlad Cosma îi răspunde lui Negulescu: Îmi doresc o confruntare cu el şi cu Onea

Vlad Cosma îi răspunde lui Negulescu: Îmi doresc o confruntare cu el şi cu Onea. Se încurcă în minciuni

„Nu am minţit, nu aveam niciun interes să mint. Eu de bună voie m-am dus şi am depus mai mult plângeri la Parchetul General. (...) Îmi doresc din tot sufletul, în măsura în care acest lucru este legal, să ajung şi la o confruntare în faţa procurorilor cu aceşti doi inculpaţi, pentru că este evident că se încurcă în minciuni. Domnul Negulescu spune că eu aş fi ticluit nişte probe acum. Păi doar nu eram nebun să mă duc în 2018 să arăt unei ţări întregi, la Parchetul General, ceva ce nu este real. Neavând ce să spună, încearcă să se ascundă după câte o minciunică în stilul pe care l-am văzut în nenumărate episoade şi înregistrări. O atitudine tipic de Portocală”, a declarat Vlad Cosma, la Antena3.

Precizările vin după ce Mircea Negulescu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul instanţei supreme unde a contestat controlul judiciar, că probele în baza căruia el este acuzat sunt ticluite de Vlad Cosma şi că acesta şi sora sa mint. Negulescu mai acuză şi că procurorul de caz că nu i-a permis să-şi angajeze avocat.

„Doamna procuror avea obligaţia să-mi asigure apărător din oficiu, lucru pe care nu l-a făcut. Este o nulitate absolută pe care eu am prezentat-o ÎCCJ. Eu i-am explicat doamnei procuror, când a făcut acte de urmărire penală în 50 de minute, extindere, continuări şi altele, i-am spus că resimt nevoia să-mi dea un termen ca să-mi angajez un apărător pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem nimic. (...) Fraţii Cosma mint amândoi şi o să dovedesc acest lucru şi toate declaraţiile din dosar sunt pentru a asigura... Dar nu mai contează”, a declarat Mircea Negulescu, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde a contestat controlul judiciar dispus de către Parchetul General.

În legătură cu acuzaţiile potrivit cărora el l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească o listă cu alegători, pentru a cere arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele ticluite.

„De unde să avem noi tabele? I-am făcut o solicitare doamnei procuror, să se sesize din oficiu împotriva lui Vlad Cosma pentru săvârşirea mai multor infracţiuni - fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultraj judiciar şi nu mai ştiu, pentru că sunt emoţionat, pentru că două documente din dosarul respectiv, pe care eu doar le-am văzut în 2015, sunt ticluite de domnul Cosma în susţinerea acuzaţiei pe care o face acum. A aplicat o dată pe care eu n-am văzut-o în viaţa mea. Eu nu am văzut documentele în baza căruia sunt acuzat acum. Au fost ticluite probe. (...) Acum, în dosarul acesta le-a ticluit, nu pe cele pe care le-am văzut eu în 2015”, a mai spus Mircea Negulescu.

Atât Lucian Onea cât şi Mircea Negulescu au fost plasaţi sub control judiciar de către procurorii Parchetului General, pe o perioadă de 60 zile. Ei nu au voie să comunice între ei şi respectiv cu anumite persoane menţionate în ordonanţe; nu au voie să mai exercite profesia de procuror şi nu au voie să deţină, să folosească sau să poarte arme. Mircea Negulescu contestă, marţi, controlul judiciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici