Vlad Voiculescu: Sorina Pintea ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind la fiecare câteva săptămâni altfel

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, o acuză, joi seară, pe Sorina Pintea că vorbeşte despre spitalele regionale "minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel".

200 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu: Sorina Pintea ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind la fiecare câteva săptămâni altfel

Vlad Voiculescu: Sorina Pintea ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind la fiecare câteva săptămâni altfel

"Le ascult des pe două doamne, Gabriela Firea şi Sorina Pintea, vorbind despre spitale. Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic, deşi e deja de 3,5 ani în funcţie şi a avut la dispoziţie cea mai mare administraţie din ţară şi bugete enorme. Gabriela Firea plăteşte însă televiziunile cu milioane de euro să îi promoveze minciuni şi fotografii din spitale fără medici şi fără pacienţi", scrie, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii arată că Sorina Pintea, pe de altă parte, "ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel. Astăzi ne spune că: “am înaintat foarte mult pentru că povestea lor a început în 2017” şi că “în şapte ani vom avea şi spitalele regionale, exact aşa cum am promis."

"Oare aşa au promis? Voi aşa vă amintiţi? 7 ani? Ai spune că în PSD a lovit boală ciudată, una care afectează deopotrivă bărbaţi şi femei, pesedişti peremişti, pesedişti voluntarieni sau pesedişti dăncilieni. La fiecare câţiva ani, pesediştii uită ce au făcut. La fiecare câteva luni, pesediştii uită ce au făcut alţii. La fiecare câteva zile, pesediştii uită ce au spus.

1. Sorina Pintea uită că din 2014, când Comisia ne-a pus pe tavă bani pt. spitalele regionale, PSD nu a făcut #nimic. Nici măcar un rând cu sens în vreun document intern din MS.

2. Sorina Pintea uită că terenurile pentru spitale au fost identificate deja în 2016 şi acordul cu BEI a fost încheiat tot atunci, în timpul guvernului tehnocrat. Când la MS erau în cabinetul ministrului profesionişti care vorbeau engleză. După vreo 10 ani de lucru pe proiecte de investiţii, inclusiv cu instituţii financiare internaţionale precum BEI şi BERD, ştiam că un proiect trebuie pregătit cum trebuie, nu cu firme de apartament sau cu de-alde Compania Naţională de Investiţii, cum voiau Dragnea, Olguţa şi diverşi funcţionari de la MS pe care PSD îi avea în buzunar;

3. Sorina Pintea uită şi de celelalte spitale promise de PSD: de Spitalul Republican propus de Dragnea şefului UMF pt susţinerea vădită din campanie, de Spitalul Municipal promis de primarul PSD Gabriela Firea, de Spitalul de urgenţă promis de primarul PSD de la S1 Dan Tudorache şi multe altele promise în Bucureşti şi în ţară.

4. Sorina Pintea uită şi de spitalele pe care Orlando împreună cu dânsa le promiteau la Craiova şi Constanţa... fără proiecte tehnice ci aşa... pac-pac... copiate de la turci. Las mai jos citatul din Orlando ca să vedeţi în ce hal te poate aduce boala asta gravă".

Reacţia lui Vlad Voiculescu vine după ce actualul ministr al Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus joi, la Mioveni, că în şapte ani vom avea spitalele regionale. Până acum au fost terminate trei studii de fezabilitate, iar la Iaşi a început şi procedura de licitaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici