Vlădescu: Nu se discută de disponibilizări, ci de restructurarea sectorului bugetar

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, vineri, că discuţiile actuale nu vizează disponibilizări de personal, ci restructurarea sectorului bugetar, până la sfârşitul anului.

71 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Nu se discută de disponibilizări, ci de restructurarea sectorului bugetar

Vlădescu: Nu se discută de disponibilizări, ci de restructurarea sectorului bugetar (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă nu discutăm de disponibilizări, discutăm de o necesară restructurare a sectorului bugetar, care va trebui făcută până la începutul anului viitor, în aşa fel încât baza de la care se pleacă în 2011 să fie una sănătoasă", a afirmat el.

Vlădescu a menţionat că la începutul anului existau bani pentru pensii şi salarii la nivelul programat în acel moment.

"Între timp ajustările necesare au fost mai puţin solide şi numărul de pensionari şi pensia medie au crescut, deci avem o cheltuială suplimentară, astfel că nu mai există posibilitatea de a fi compensată prin transferul de la bugetul de stat", a mi spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, un program de reducere a cheltuielilor, care vizează printre altele scăderea salariilor din sistemul bugetar cu 25%, a pensiile cu 15% şi reducerea subvenţiilor.

Totodată, peste 140.000 de angajaţi din sectorul public vor fi disponibilizaţi până la începutul anului viitor, pentru a menţine cheltuielile de personal în 2011 în limitele convenite cu FMI, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocierile cu instituţia financiară.

"În primul rând este vorba despre reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25%, iar până la sfârşitul anului, şefii de instituţii au obligaţia să-şi facă selecţia, să-i aleagă pe cei mai buni şi nu clientela politică, în aşa fel încât în anul 2011, menţinându-se anvelopa salarială şi în speranţa creşterii economiei, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici