Voicu: Există un program american care poate contraface tot ce înseamnă înregistrare audio şi video

Senatorul Cătălin Voicu a declarat, luni, în faţa instanţei, că nu are încredere în interceptările şi înregistrările făcute de DNA şi SRI, argumentând că există un program american de contrafacere "a tot ce înseamnă audio şi video".

92 afișări
Imaginea articolului Voicu: Există un program american care poate contraface tot ce înseamnă înregistrare audio şi video

Voicu: Există un program american care poate contraface tot ce înseamnă înregistrare audio şi video (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Senatorul Cătălin Voicu, acuzat de corupţie a declarat, luni, în faţa unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că el contestă înregistrările ambientale şi interceptările făcute de DNA şi SRI în dosarul în care a fost arestat, argumentând că are cunoştinţă despre existenţa în România "a unui program american care poate contraface tot ce înseamnă audio şi video".

"Contest acele discuţii purtate între mine şi generalii Matei şi Isac, precum şi cu alţi doi poliţişti, pe motiv că inclusive cele patru persoane, audiate fiind în faţa procurorilor, nu îşi recunosc vocile de pe acele înregistrări, nu recunosc ordinea discuţiilor, precum nici pasaje întregi din acele discuţii", a explicat Voicu.

Acesta a precizat că anchetatorii nu ar fi lăsat ordinea firească a interceptările şi ar fi pus pasaje dintr-o anumită discuţie într-o altă discuţie.

Totodată, Cătălin Voicu a arătat că momentul în care a fost "săltat de pe stradă " în 11 decembrie 2009 ar fi fost urmare a faptului că în 10 decembrie 2009, el, împreună cu alţi colegi ai săi, au semnat în numele PSD o cerere pe care ar fi înaintat-o instanţei Curţii de Apel Bucureşti prin care contestau decizia BEC de validare a alegerilor prezidenţiale.

"Datorită numeroaselor sesizări şi semnalări venite din teritoriu privind grave fraude electorale, precum şi pe baza unor semnalări de vădit turism electoral, eu împreună cu alţi colegi ai mei din PSD am semnat şi înaintat către Curtea de Apel Bucureşti o cerere prin care contestam decizia BEC de validare a alegerilor. În 11 decembrie eram săltat de pe stradă, tras afară din maşina senatorială, confiscate borseta mea şi cea a şoferului meu şi dus la DNA. Ulterior am aflat că în dimineaţa zilei de 11 decembrie, procurorii DNA s-au deplasat la Curtea de Apel Bucureşti pentru a se interesa de stadiul cererii noastre privind decizia BEC", a explicat Voicu.

Referitor la discuţiile pe care le-a purtat cu senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei Radu Mazăre, senatorul Voicu a arătat: că acestea au avut loc "într-o cârciumă, la un pahar".

"Toate discuţiile dintre mine şi Mazăre au avut loc într-o cârciumă. În acea cârciumă, trebuie să înţelegeţi, veneau reprezentanţi de la toate partidele politice; la parter un partid, la etaj alt partid. Acolo toate discuţiile erau libere, erau discuţii la un pahar ca să mă înţelegeţi, ca între bărbaţi, colegiale, era normal să fiu interesat care este gradul meu de susţinere", a spus Voicu.

Referitor la omul de afaceri Marius Locic, senatorul Voicu a spus că acesta ar fi primit un telefon de ameninţare din partea unei persoane străine, care i-a arătat faptul că ar fi oferit mulţi bani în Poliţia Capitalei pentru ca afaceristul să fie arestat.

"Nu am găsit niciunde înregistrarea în care Marius Locic a fost ameninţat de un om de afaceri care oferise mulţi bani în poliţie pentru a i se întocmi dosar în vederea arestării. Am intervenit pentru că Marius Locic este bucureştean din sectorul 5, acolo unde şi eu sunt senator. Poate că am exagerat că am pus imediat mâna pe telefon şi în schimb trebuia să fac o adresă prin biroul senatorial. Dar trebuie să înţelegi că în calitatea mea de politician trebuie să mă implic pentru că altfel nu te alege lumea", a motivat Voicu convorbirile referitoare la Locic.

Ultimul la care Cătălin Voicu a făcut referire în declaraţia sa a fost omul de afaceri Costel Căşuneanu despre care a arătat că îl cunoaşte de pe vremea când era senator de Bacău, fiind la mijloc o perioadă mai mare de 10 de zile. Voicu a contrazis acuzaţiile DNA cum că ar fi luat de la Căşuneanu 260.000 de euro precizând că suma împrumutată de la Căşuneanu pentru finul său Dan Floarea Radu a fost de 200.000 de euro.

"În iunie 2009 i-am cerut lui Costel Căşuneanu 60.000 de euro, bani pe care el nu i-a putut da, la acel moment, pentru că firmele sale erau într-o situaţie grea. Pentru că nu am reuşit la acel moment să iau de la Căşuneanu acei bani am apelat la omul de afaceri Ion Zburlea care a putut să-mi dea aceşti bani. Deci nu este adevărat că aş fi luat de la Căşuneanu 260.000 de euro, singurii bani luaţi de la el fiind cei 200.000 de euro pe care Dan Forea trebuia să-i returneze în luna decembrie 2009", a mai arătat Voicu.

Întrebat de instanţă dacă aceşti bani împrumutaţi au fost returnaţi omului de afaceri Costel Căşuneanu, Voicu a precizat că nu poate răspunde cu exactitate acest lucru, pe motiv că nu a mai putut lua legătura cu Dan Floarea după izbucnirea scandalului odată cu reţinerea sa în luna decembrie.

Voicu a mai precizat că Dan Florea nu este finul său de drept, ci un foarte bun prieten căruia trebuia să-i cunune fiul, motiv pentru care şi expresiile "naşule, finule".

La termenul de luni al procesului în care avocaţii senatorului Voicu cer eliberarea acestuia sub control judiciar, instanţa a respins o cerere prealabilă făcută de apărători care solicitau evacuarea presei din sală şi declararea nepublicităţii şedinţei.

Senatorul Cătălin Voicu, arestat în 30 martie pentru fapte de corupţie, solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) eliberarea provizorie sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici