Voicu:Un singur om mă vrea arestat,de ce procurorii nu anchetează cum au plecat în Irak zeci de milioane de euro

Cătălin Voicu a spus, la ICCJ, că "un singur om" îl vrea arestat şi nu înţelege de ce procurorii nu anchetează cum în cazul răpirii din Irak "zeci de milioane euro au plecat din România în Irak şi au ajuns în conturile poliţiei irakiene, doar puţin peste un milion de euro în conturile răpitorilor".

23 afișări
Imaginea articolului Voicu:Un singur om mă vrea arestat,de ce procurorii nu anchetează cum au plecat în Irak zeci de milioane de euro

Voicu:Un singur om mă vrea arestat,de ce procurorii nu anchetează cum au plecat în Irak 10 mil. euro (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În ultimul cuvânt în faţa judecătorului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cătălin Voicu a arătat că, în calitatea sa de membru al Comisiei de Apărare, s-a străduit mai mult de trei luni de zile să audieze persoane implicate în cazul răpirii din Irak a celor trei jurnalişti români, precizând că rezultatul final a fost "unul sumbru".

"Zeci de milioane de euro au plecat din România în Irak şi au ajuns în conturile poliţiei irakiene şi doar puţin peste un milion de euro în conturile răpitorilor", a susţinut Voicu.

El a precizat că nu înţelege de ce procurorii nu investighează şi acest fenomen.

"Un singur om mă vrea în arest şi nu m-a vrut la Interne, iar DNA îl reprezintă, nu eu vorbesc la Palatul Cotroceni pe telefoane", a conchis, scurt, Voicu, fără a spune la cine face referire.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de senatorul Cătălin Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

În acest dosar, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Aceştia sunt încarceraţi la Direcţia de Cercetări Penale, unde este şi Cătălin Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici