Vor fi mai puţini elevi într-o clasă, din toamnă. Argumentul ministrului Educaţiei

  • În clase, din toamnă, vor fi tot mai puţini elevi.
  • În acest sens, a fost semnat şi un Ordin de Ministru.
26677 afișări
Imaginea articolului Vor fi mai puţini elevi într-o clasă, din toamnă. Argumentul ministrului Educaţiei

Vor fi tot mai puţini elevi într-o clasă, din toamnă. Argumentul ministrului Educaţiei

Cu toate că în Legea Educaţiei, din 2011, era prevăzută micşorarea numărului de elevi dintr-o clasă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că măsura vine pentru a creşte calitatea actulului educaţional.

Aurora Arieşan este directorul Colegiului Cantacuzino din Sinaia şi spune că o astfel de măsură este necesară.

„Consider că cel mai mare avantaj pentru numărul mic de elevi într-o clasă este diferenţierea elevilor. Nu poţi să te ocupi diferenţait şi să acorzi un sprijin individual elevilor atâta timp cât numărul de elevi este mare”, a spus Aurora Arieşan, directorul Colegiului Cantacuzino din Sinaia.

Magdalena Iacob, fost inspector şcolar, actual profesor de geografie şi istorie, vorbeşte despre lipsa spaţiului din multe şcoli de stat. Şi nu ar fi singura problemă.

„Într-ul fel impactul nu va fi atât de mare pe termen imediat, însă, pe termen lung, într-adevăr există pericolul. Populaţia este deja în îmbătrânire, avem foarte multe cadre didactice cu experienţă, dar destul de vârstnice”, a afirmat Magdalena Iacob, profesor de geografie şi istorie.

Nici suficienţi profesori calificaţi nu există în România. Potrivit raportărilor oficiale, în momentul de faţă, predau aproape 4.000 de persoane fără studii superioare.

TOTAL 213.921 de profesori

  • 210.000 profesori calificaţi
  • 3,921 nu au calificări

28 > 24 de elevi în clasă

  • filieră tehnologică
  • filieră vocaţională
  • învăţământ profesional

28 > 26 de elevi în clasă

  • filieră teoretică

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici