VOT pentru Tudorel Toader. Cătălin Rădulescu (PSD): L-aş întreba dacă dă amnistia/ Ministrul care nu face ce spune coaliţia nu mai poate să stea

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat miercuri, înainte de votul pe moţiunea simplă la adresa ministrului Tudorel Toader, că PSD nu trebuie să facă jocul opoziţiei la vot, dar cu toate acestea îi reproşează ministrului că nu a dat ordonanţă pe amnistie şi graţiere şi nu a lucrat "în echipă".

914 afișări
Imaginea articolului VOT pentru Tudorel Toader. Cătălin Rădulescu (PSD): L-aş întreba dacă dă amnistia/ Ministrul care nu face ce spune coaliţia nu mai poate să stea

Cătălin Rădulescu, despre felul în care votează PSD la moţiunea simplă: L-aş întreba pe Toader dacă dă amnistia. Nu facem jocul Opoziţiei

"Nu înseamnă că noi trebuie să facem jocul cuiva, ca să demonstreze că nu avem majoritate. Nu facem jocul Opoziţiei. Ei trebuie să se roage de români să îi ierte, dacă nu eram noi să modificăm, trebuia să facă ei. Trebuiau să facă legea lustraţiei. (...)L-aş ]ntreba (n.r.: pe Tudorel Toader), eu personal, dacă dă amnistia şi graţierea", a spus Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă Toader a îndeplinit programul de guvernare, Rădulescu a răspuns: "Da şi nu, în afară că a făcut două chestiuni să ceară revocarea doamnei Kovesi si a acestui procuror general, dânsul nu a făcut să ne ajute cu experienţa dânsului, şi ca profesor universitar şi judecător CCR, în a face modificări la legile Justiţiei şi la Codul Penal şi de Procedură. Ne bucuram să lucreze în echipă mai mult cu noi".

Rădulescu a mai afrmat că amnistia şi graţierea ar trebui date, indiferent de programul de guvernare, pentru a remedia abuzurile din justiţie.

„Ministrul care nu face ce spune coaliţia nu mai poate să stea”

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat miercuri că orice ministru, care nu respectă directivele coaliţiei de guvernare şi ale PSD, nu poate rămâne la Palatul Victoria, nefiind un post obţinut pe persoană fizică.

"Totdeauna există această posibilă remaniere, nu numai faţă de ministrul Justiţiei şi faţă de alţii, care nu vor decizii ale coaliţiei. Sigur că ministrul care nu face ce spune coaliţia şi partidul, atunci sigur că nu mai poate să stea", a spus Cătălin Rădulescu.

Remanierea va fi discutată în următorul Comitet Executiv al PSD. ALDE a anunţat că niciun ministru al formaţiunii nu va fi remaniat.

Şi vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercurea trecută, la Parlament, că miniştrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că vicepremierul Paul Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici