Votul în Regie: Coada mare din primul tur a dispărut, doar 30 de studenţi aşteaptă să voteze

Studenţii care merg să voteze la secţia 1205 din Regie nu mai stau la coadă mai multe ore, aşa cum s-a întâmplat la primul tur al alegerilor, întrucât aceştia pot să completeze declaraţia pe propria răspundere înainte să intre în secţie, iar timpul de aşteptare este de aproximativ 30 de minute.

211 afișări
Imaginea articolului Votul în Regie: Coada mare din primul tur a dispărut, doar 30 de studenţi aşteaptă să voteze

Votul în Regie: Coada mare din primul tur a dispărut, doar 30 de studenţi aşteaptă să voteze (Imagine: Codrin Prisecaru/Arhiva Mediafax Foto)

La secţia de votare 1205 din Complexul Regie-Grozăveşti sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 30 de studenţi care aşteaptă să îşi exprime opţiunea electorală.

Unul dintre cei aproximativ 30 de studenţi a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit la secţie de aproximativ un sfert de oră şi nu crede că va aştepta mai mult de 30 de minute în total până când va ajunge să voteze. Acesta a precizat că timpul de aşteptare este unul rezonabil, în comparaţie cu ce se întâmplă la secţiile de votare din străinătate, unde sunt cozi interminabile.

Un alt student, care semna, în faţa preşedintelui secţiei, declaraţia pe propria răspundere că nu a mai votat în turul doi, a spus că, din ce ştie, studenţii nu au plecat în masă acasă, după ce au primit două zile libere pentru a vota în localitatea de domiciliu.

La această secţie au fost scoase în curte două mese, pe care votanţii din alte localităţi au putut completa din timp declaraţia pe propria răspundere.

Preşedintele secţiei de votare 1205, Cristian Olteanu, a declarat pentru MEDIAFAX că studenţii din provincie care învaţă în Bucureşti au venit în număr mare încă de la primele ore ale dimineţii, dar nu s-au mai format cozi ca în primul tur de scrutin. El a precizat că, la acest tur de scrutin, votanţii nu au mai fost nevoiţi să completeze în secţie declaraţia pe propria răspundere, ci doar să o semneze în faţa preşedintelui secţiei.

Acesta a mai spus că mulţi studenţi din provincie au înţeles că nu trebuie să vină doar la secţia 1205, ci că pot să meargă la orice altă secţie pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Cristian Olteanu a mai spus că, până la ora 17.00, la secţia 1205 din Regie au votat 998 de studenţi, dintre care 745 pe liste suplimentare şi 251 pe liste permanente.

Acesta a precizat că nu s-a semnalat niciun incident de la ora 07.00, când s-au deschis secţiile de votare.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, sute de studenţi din provincie care învaţă în Bucureşti au aşteptat mai multe ore la coadă, la secţia 1205 din Complexul Regie, iar la închiderea urnelor, aproximativ 100 nu au mai putut intra să voteze.

Studenţii care la primul tur au stat la coadă au fost anunţaţi atunci că pot merge să voteze la orice secţie din Capitală, însă mulţi au preferat să rămână la secţia 1205.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici