Votul la prima secţie de votare deschisă în străinătate s-a încheiat

Votul la prima secţie de votare deschisă în străinătate, cea de la Auckland, din Noua Zeelandă, s-a încheiat, duminică la ora 10.00, ora României (ora 21.00, ora locală), informează MAE.

48 afișări
Imaginea articolului Votul la prima secţie de votare deschisă în străinătate s-a încheiat

Mihai Stuparu, ambasadorul Român în Australia, a fost primul român care a votat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale (Imagine: MAE)

Potrivit estimărilor preşedintelui secţiei de votare din Noua Zeelandă, la secţia de vot nr. 289 din Auckand, prima care s-a deschis în afara ţării, şi-au exercitat dreptul de vot aproximativ 175 de cetăţeni români, precizează MAE.

Următoarele trei secţii de votare care se vor închide la ora 12.00, ora României, sunt cele din Australia - Canberra, Sydney şi Melbourne, urmând ca la ora 14.00, ora României, să se închidă secţia de vot de la Tokyo - Japonia, respectiv secţiile de votare de la Seul - Republica Coreea şi Phenian - Republica Populară Democrată Coreeană.

La primul tur al alegerilor, de la 22 noiembrie, românii din străinătate s-au prezentat în număr semnificativ la vot, peste 90.000 de persoane exprimându-şi opţiunile electorale.

Votul în diaspora se va încheia luni, 7 decembrie, în SUA, la ora 7.00, ora României.

Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 7.00 - 21.00 (ora locală).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici