Vountariatul, elementul care face diferenţa. HR recruiter: În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat

  • Narcis spune că voluntariatul studenţesc l-a dezvoltat pe toate planurile.
  • Patricia: Nu fac voluntariat, facultatea nu îmi permite.
  • Lavinia: În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat.
855 afișări
Imaginea articolului Vountariatul, elementul care face diferenţa. HR recruiter: În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat

Vountariatul, elementul care face diferenţa. HR recruiter: În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat

Nu toţi studenţii aleargă după experinţă profesională în facultate.
 
Narcis, de exemplu, a ales voluntariatul. Studiază la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi încă din primul an a intrat în asociaţiile studenţeşti. Spune că l-a ajutat pe toate planurile, iar acum e ultimul an la master şi lucrează în domeniu datorită acestor experienţe.
 
„Pentru mine voluntariatul a reprezentat încă de la început o pârghie esenţială. Am avut foarte multe proiecte în care a trebuit să mă ocup de partea de IT, de grafică, şi mi-am dezvoltat oarecum partea asta, şi în momentul ăsta ajungând să lucrez în IT chiar pe partea de grafică în special”, a spus Narcis Mănăilă, student voluntar.
 
Patricia Badea, studentă în anul 3 la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a ales să se axeze pe facultate. A făcut voluntariat în liceu, dar acum a considerat că nu este o prioritate. 
 
„Momentan nu sunt înscrisă în niciun program de voluntariat, iar asta se întâmplă din cauza faptului că facultatea nu îmi permite. Nu am timp să fac asta, însă, după ce mă voi elibera cu facultatea, după ce voi susţine lucrarea de licenţă, poate mă voi înscrie din nou”, a spus Patricia Badea, studentă.
 
Voluntariatul este un atu pentru orice student, spune Lavinia Ţurcanu, recruter HR. 
 
Cei care fac voluntariat au mult mai multe opţiuni în domeniul profesional  şi dobândesc abilităţi folositoare la job. 
 
„Un student care a făcut voluntariat este mai responsabil, mai organizat, are iniţiativă şi poate să aibă şi ceva leadership. În treierea CV-urilor ne uităm chiar la cei care au făcut voluntariat”, a declarat Lavinia Ţurcanu, HR recruter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici