VR-MIND, aplicaţia de realitate virtuală care tratează anxietatea şi depresia

  • Produsul inedit a fost creat de UBB Cluj şi are la bază o serie de jocuri care ajută pacientul să îşi reantreneze mintea şi să gândească pozitiv
  • Ca să ai rezultate, o şedinţă cu VR-MIND trebuie să dureze până la 30 de minute pe zi
  • Produsul a fost deja utilizat în cercetări la UBB Cluj şi în următoarea perioadă îl vei putea cumpăra
789 afișări
Imaginea articolului VR-MIND, aplicaţia de realitate virtuală care tratează anxietatea şi depresia

VR-MIND, aplicaţia de realitate virtuală care tratează anxietatea şi depresia

Te-ai gândit că o pereche de ochelari VR şi o aplicaţie smart te pot scăpa de depresie şi anxietate? Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj a creat un produs inedit care funcţionează ca o şedinţă de terapie virtuală. Practic aplicaţia te ajută să vezi partea pozitivă a lucrurilor din viaţa ta şi îţi  exersează concentrarea şi memoria cu ajutorul unor jocuri.

În plus, poate preveni şi trata de la anxietate şi depresie până la boli psihice. Rectorul UBB şi psihologul Daniel David spun că produsul VR-MIND a fost deja testat la univeristate şi în următoarea perioadă va fi scos la vânzare la un preţ accesibil, pentru cabinetele de terapie şi clinici de specialitate. O şedinţă de terapie cu VR-MIND durează până la 30 de minute.

Livi Groza, studentă: Este captivant exerciţiul în sine pentru că se desfăşoară într-un mediu antrenant, interactiv, diferă foarte mult de terapia clasică şi te ţine în priză. Adică atenţia rămâne focalizată pe probă.

Daniel David, rector UBB Cluj: Am gândit o serie de sarcini, o serie de jocuri pe care dacă le faci, reantrenăm mintea umană astfel încât să nu mai ai tendiţa să te focusezi doar pe negativ ci să vezi şi pozitivul şi neutrul. Dacă lucrăm cu oameni care au deja probleme de tip anxios şi depresiv acest produs trebuie combinat cu intervenţia terapeutică clasică, adesea de tip cognitiv comportamental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici