Vrancea: 12 bombe de aviaţie şi două mine antitanc, găsite de muncitori care demolau o clădire

Un număr de 12 bombe de aviaţie neexplodate, fiecare cântărind 50 de kilograme, şi două mine antitanc au fost descoperite, miercuri, de o echipă de muncitori care încercau să demoleze o clădire veche, la rampa de gunoi a localităţii Haret, judeţul Vrancea, zona fiind izolată de specialiştii ISU.

397 afișări
Imaginea articolului Vrancea: 12 bombe de aviaţie şi două mine antitanc, găsite de muncitori care demolau o clădire

Vrancea: 12 bombe de aviaţie şi două mine antitanc, găsite de muncitori care demolau o clădire (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, iniţial, muncitorii au găsit şapte bombe de aviaţie neexplodate, provenite cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imediat, oamenii care lucrau pentru demolarea rămăşiţelor unei construcţii, la rampa de gunoi din localitatea Haret, au sunat la 112 şi au cerut sprijinul specialiştilor de la ISU Vrancea.

Ajunşi acolo, pirotehniştii au evacuat persoanele din apropierea rampei de gunoi şi au izolat zona întrucât exista risc mare de explozie.

În urma cercetărilor, pompierii au descoperit şi alte elemente de muniţie, în total fiind găsite, până în prezent, 12 bombe de aviaţie neexplodate, fiecare cântărind circa 50 de kilograme, dar şi două mine antitanc. Căutările continuă, existând posibilitatea descoperirii şi altor bombe.

"Imediat s-au luat măsuri pentru sistarea activităţilor în zonă, evacuarea persoanelor care se aflau acolo şi izolarea zonei astfel încât să nu fie nimeni pus în pericol. Întrucât ridicarea şi transportul elementelor de muniţie ar presupune un risc foarte mare, s-a luat decizia distrugerii lor la locul în care au fost descoperite", a adăugat Cristina Duţă.

Sursa citată a menţionat că bombele sunt încastrate în ciment, distrugerea muniţiei urmând a fi făcută, în cursul zilei de miercuri, de către pirotehnişti de la ISU Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici