Vrancea: Alunecare de teren pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, care aparţine Schitului Buluc

O alunecare de teren a avut loc în localitatea Jariştea, din judeţul Vrancea, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, care aparţine Schitului Buluc, fiind afectate cimitirul şi două anexe, iar biserica este în pericol, întrucât se află la circa 30 de metri distanţă de zona respectivă.

435 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Alunecare de teren pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, care aparţine Schitului Buluc

Vrancea: Alunecare de teren pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, care aparţine Schitului Buluc (Imagine: Ghta Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Alunecarea de teren s-a produs în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor din prima jumătate a lunii martie, la faţa locului deplasându-se o comisie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata pagubele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit raportului întocmit de comisie, alunecarea de teren a afectat cimitirul schitului pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi şi două anexe, respectiv un grajd şi o magazie.

Biserica din lemn a Schitului Buluc, care este monument istoric şi care se află la 30 de metri distanţă de zona producerii alunecării de teren, nu a fost afectată, însă este în pericol. Dacă alunecarea de teren va continua, nu este exclus ca şi lăcaşul de cult să fie afectat.

”În comuna Jariştea comisia mixtă a stabilit că, în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor din prima parte a lunii martie, au fost generate alunecări de teren care au dus la afectarea unui teren aflat în proprietatea Schitului Buluc pe aproximativ 3.000 de metri pătraţi, fiind totodată afectat cimitirul pe 30 de metri pătraţi şi două anexe (un grajd şi o magazie). În ceea ce priveşte Biserica din lemn “Sfânta Treime”, monument istoric, la momentul realizării constatării nu se afla în pericol, fiind la o distanţă de aproximativ 30 metri de vârful alunecării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă.

Şi comuna Negrileşti a fost afectată de alunecări de teren, pagube fiind înregistrate la o locuinţă care este în pericol de prăbuşire.

”Prin ordin al prefectului au fost constituite comisiile mixte formate din specialişti de la mai multe instituţii care se vor deplasa în fiecare unitate administrativ teritorială afectată, vor evalua fizic pagubele şi vor stabili măsuri în consecinţă, documentele întocmite la faţa locului urmând să fie supuse avizării membrilor comitetului.”, a mai declarat Duţă.

Mai multe localităţi din judeţul Vrancea au fost afectate de alunecări de teren, în urma ploilor din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici