Vrancea: Intervenţie a pompierilor pentru salvarea a cinci pescari rămaşi blocaţi pe râul Trotuş

Cinci pescari sunt blocaţi, vineri dimineaţă, pe o insulă aflată în mijlocul râului Trotuş, la marginea oraşului Adjud din judeţul Vrancea, după ce nivelul apei a crescut în urma precipitaţiilor, un echipaj al ISU ajungând la faţa locului pentru salvarea celor cinci persoane.

197 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Intervenţie a pompierilor pentru salvarea a cinci pescari rămaşi blocaţi pe râul Trotuş

Vrancea: Intervenţie a pompierilor pentru salvarea a cinci pescari rămaşi blocaţi pe râul Trotuş (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, cei cinci pescari au mers pe insula Berzoaia pe jos, însă între timp debitul râului a crescut foarte mult, în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele ore, astfel că cei cinci au rămas izolaţi în mijlocul râului.

Reprezentantul ISU a precizat că cei doi se află la o distanţă de aproximativ un kilometru de mal, iar la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului ajunsese un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică, pentru salvarea celor cinci persoane.

Ploile căzute în ultimele ore în judeţul Vrancea au creat probleme şi în alte localităţi. Astfel, aproximativ 6.000 de localnici din comunele Nereju şi Spulber au rămas izolaţi după ce un drum judeţean a fost rupt de apele râului Zăbala, la intrarea în comun a Spulber.

Tot în urma ploilor abundente, peste 20 de familii din localitatea Coza, comuna Tulnici, au rămas izolate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, la Coza se poate ajunge doar pe jos.

Judeţul Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până vineri dimineaţă şi este în continuare sub cod galben până vineri la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici