Vrei să conteşti internarea obligatorie de 48 de ore? Instanţa te poate scoate din spital abia după ce expiră termenul

  • Dacă o persoană vrea să conteste internarea obligatorie de 48 de ore, nu poate ieşi înainte de expirarea acestui termen
  • Instanţele nu au logistica necesară pentru a judeca, pronunţa şi motiva o decizie în mai puţin de 48 de ore
  • „Această cale de atac, aşa cum este reglementată, este una care nu asigură niciun fel eficienţa ei”, spune Adrian Toni Neacşu
809 afișări

 

Dacă eşti confirmat cu Covid-19 şi vrei să conteşti în instanţă internarea obligatorie de 48 de ore, trebuie să ştii că un judecător ar putea să te scoată din spital abia după ce expiră acest termen. Asta pentru că instanţele din România nu au logistica necesară ca să judece rapid cererea ta astfel încât să ieşi înainte să expire perioada obligatorie.

Mai mult, în cazurile care ţin de drept Civil nu există un serviciu de permanenţă, aşa cum este în Penal. Legea carantinei şi izolării este formulată în aşa fel încât tot te ţine în mod obligatoriu 48 de ore internat.

„Indiferent cum ar fi, persoana în cauză stă oricum cel puţin 24 de ore reţinut sub puterea deciziei DSP. Este aproape evident că această cale de atac nu asigură în niciun fel eficienţa ei. Nu ai posibilitatea să te judeci în timp util în interiorul celor 48 de ore astfel încât să şi profiţi de o hotărâre favorabilă, dacă va fi cazul”, explică avocatul Adrian Toni neacşu, fost judecător. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici