Vrei să contribui la refacerea monumentelor? Primăria Capitalei te invită să investeşti în statui. Ce se întâmplă, însă, cu banii

  • CGMB a adoptat o propunere prin care tu poţi contribui la viaţa culturală a Capitalei, adoptând o statuie
  • Autorităţile au lăsat marile monumente să se degradeze, deşi s-au investit zeci de milioane de lei în ele
  • Sabina spune că banii „de adopţie” ar putea fi folosiţi pentru alte obiective
313 afișări

Primăria Capitalei îţi propune să contribui, financiar, la reabilitarea statuilor neglijate, de-a lungul timpului. Ce presupune asta? Să adopţi o statuie, să contribui, sub formă de sponsorizare, la lucrările de reabilitare şi întreţinere a unui for public al Capitalei.

Scopul iniţiativei ar fi ca populaţia să se implice în viaţa culturală a oraşului. Deşi s-au investit mulţi bani când au fost create, în doar câţiva ani, indiferenţa autorităţilor a făcut ca mari lucrări să se degradeze. Spre exemplu, Memorialul Renaşterii din Piaţa Revoluţiei a costat nu mai puţin de 5,6 milioane de lei, dar acum este o ruină.

Ce părere au românii de iniţiativa primarului? 

„Da, e o iniţiativă bună, dar rămâne o statuie. Sunt multe lucruri mult mai urgente. Eu nu sunt din Bucureşti, e prima oară când vin aici. Aveţi nişte gropi, chiar am căzut într-o groapă. Cred că Primăria ar putea să acopere mai bine toate nevoile oraşului”, spune Sabina, o trecătoare. 

Deşi oamenii politici aduc în fiecare an un omagiu victimelor Revoluţiei, baza memorialului dedicat martirilor din 1989 este complet distrusă, iar întreg monumentul este lăsat de izbelişte. Acest lucru este cu atât mai trist cu cât în ultimii ani, atât Ministerul Culturii, cât şi Primăria Capitalei, au investit zeci de milioane de euro în alte lucrări. 

În Piaţa Operei, se poate vedea cum statuia Eroilor Sanitari, dedicată medicilor care au participat în Primul Război Mondial, este înconjurată de buruieni.


Câţi bani s-au cheltuit pentru realizarea monumentelor
 

MEMORIALUL RENAŞTERII             5,6 milioane de lei   

STATUIE CAROL                               10 milioane de lei

STATUIE BRATIANU                         16,6 milioane lei

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici