VREME EXTREMĂ. Un bărbat a murit după ce a fost luat de viitură / Zeci de locuinţe, drumuri şi culturi, distruse de inundaţii / Cele mai multe intervenţii, la Galaţi, unde a fost COD ROŞU de furtună

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, care a fost luat de viitură, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, a fost găsit mort, transmite corespondentul MEDIAFAX. Peste 44 de locuinţe, 39 beciuri şi subsoluri, 120 curţi, două obiective economice, două anexe gospodăreşti, o maşină, o fântână şi opt tronsoane de drum au fost afectate de ploile din ultimele zile şi de scurgerile de pe versanţi, potrivit IGSU.

1352 afișări
Imaginea articolului VREME EXTREMĂ. Un bărbat a murit după ce a fost luat de viitură / Zeci de locuinţe, drumuri şi culturi, distruse de inundaţii / Cele mai multe intervenţii, la Galaţi, unde a fost COD ROŞU de furtună

IGSU: Zeci de locuinţe şi drumuri afectate de inundaţii, în 16 judeţe din ţară

Vremea extremă face victime. Un bărbat din Călimăneşti, luat de viitură, a fost găsit mort

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, sâmbătă dimineaţa, că în urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase din ultimele zile, la nivel naţional au fost semnalate efecte negative în 44 localităţi din 16 judeţe, respectiv Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi în Bucureşti.

Cele mai multe intervenţii au fost la Galaţi, unde Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare imediată de cod roşu, care viza averse torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pentru mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

 

„În urma evaluării din teren au fost înregistrate 8 locuinţe inundate, 10 curţi şi un drum naţional afectate pe o porţiune de 0,5 km. Nu a fost necesară dispunerea măsurilor suplimentare de protecţie pentru populaţie”, potrivit IGSU.

În judeţul Bacău, în urma colmatării unui canal aflat în proximitatea drumului naţional DN 11A, pe raza localităţii Rădeana, drumul a fost inundat fiind blocate mai multe vehicule în zonă. ISU Bacău a intervenit cu mai multe autospeciale şi bărci pentru salvarea a patru adulţi şi un copil de 3 ani.

Şi în judeţul Mureş în urma unei viituri produse pe pârâul Fântânele, în zona localităţii Lunca Bradului a fost necesară o mobilizarea mai mare de forţe. Viitura a afectat o casă şi o anexă, iar 16 curţi au fost inundate.

Un alt eveniment s-a înregistrat pe raza comunei Daneţi din judeţul Dolj, unde din cauza precipitaţiilor abundente căzute au existat deversări mari de apă peste digurile a două bălţi, fiind în pericol de inundare peste 20 de gospodării.

Autorităţile locale au acţionat pentru curăţare unui canal care asigură scurgerea apei din cele două bălţi în râul Jiu. Totodată, echipajele ISU monitorizează permanent zona pentru a putea interveni în situaţia producerii unor inundaţii.

Sâmbătă dimineaţa se acţionează în judeţele Bacău, Galaţi şi Neamţ pentru înlăturarea urmărilor generate de vremea rea.

„Centrul Operaţional Naţional al IGSU monitorizează permanent situaţia operativă înregistrată la nivel naţional, pentru a asigura un răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente care să afecteze populaţia”, mai arată IGSU.

În continuare este cod galben de inundaţii pe mai multe râuri. Judeţele vizate.

Ruperi de nori, sâmbătă dimineaţă în Iaşi. 

Cum se anunţă vemea pentru acest weekend

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici