Vreme relativ frumoasă în weekend, în cea mai mare parte a ţării, dar cu ploi în vest. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică, în ţară şi la munte

Vremea va fi în general frumoasă în weekend, cu cer variabil şi temperaturi de până la 19 grade Celsius pe litoral şi 26 de grade Celsius în centrul şi vestul ţării, dar duminică sunt aşteptate averse şi vreme instabilă în jumătatea de vest şi la munte, potrivit prognozei meteo realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

480 afișări
Imaginea articolului Vreme relativ frumoasă în weekend, în cea mai mare parte a ţării, dar cu ploi în vest. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică, în ţară şi la munte

Vreme relativ frumoasă în weekend, în cea mai mare parte a ţării, dar cu ploi în vest. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică, în ţară şi la munte (Imagine: Mediafax Foto / Cosmin Motei)

ÎN ŢARĂ

Sâmbătă, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul ţării şi în zona montană, unde local se vor semnala averse şi, posibil, descărcări electrice, iar în rest doar izolat şi trecător va ploua slab, mai ales după-amiaza şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18...19 grade pe litoral, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 26 de grade în vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Duminică, în jumătatea de vest a ţării, precum şi în zonele montane, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi noaptea, când fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în Muntenia, pe arii restrânse, mai ales la deal, în Moldova şi, posibil, în Dobrogea. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

LA MUNTE

Sâmbătă, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza şi în prima parte a nopţii şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va fi în creştere uşoară.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi în prima parte a nopţii, iar izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici