Vremea continuă să facă ravagii în România: trafic feroviar blocat în Arad, circulaţie închisă pe mai multe drumuri din ţară şi drum naţional inundat de viitura de pe Prut

Mai multe grădini şi drumul naţional DN 24C au fost inundate în noapte de joi spre vineri de viitura produsă pe Prut. Nivelul râului a depăşit, vineri dimineaţa, cu mai mult de doi metri şi jumătate cota de pericol, la Rădăuţi Prut, în judeţul Botoşani.

3531 afișări
Imaginea articolului Vremea continuă să facă ravagii în România: trafic feroviar blocat în Arad, circulaţie închisă pe mai multe drumuri din ţară şi drum naţional inundat de viitura de pe Prut

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, vineri dimineaţa, râul Prut măsoară la Rădăuţi Prut 866 cm, cu 266 cm peste cota de pericol, cu patru cm mai mult faţă de ora precedentă. La Oroftiana, râul măsoară 676 cm, cu 26 cm peste cota de pericol, in scădere cu opt cm.

ISU Botoşani a informat că apa nu a ajuns la casele aflate în zona inundabila din Rediu şi Rădăuţi Prut. „Au fost inundate câteva grădini. La această oră, DN 24 C, între Rădăuţi Prut şi Miorcani este inundat în zona podului de pe raza localitatii Rădăuţi Prut, în proximitatea bisericii”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

Pe timpul nopţii, pompierii împreună cu lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, Primăriei Rădăuţi Prut şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut Bârlad au construit un dig de apărare artificial pe DN 29 A, între Rădăuţi Prut şi Rediu.

Echipajele ISU Botoşani au patrulat toată noaptea şi au monitorizat situaţia, fiind pregătiţi sa intervină în orice moment.

Inundaţii: Trafic feroviar blocat în Arad şi circulaţie închisă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa este blocat traficul rutier pe DN 66A Uricani - Câmpul lui Neag, judeţul Hunedoara, la kilometrul 27+900 de metri, din cauza aluviunilor.
 
De asemenea, circulaţia este restricţionată din cauza apei de pe carosabil pe DN 29A, între localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu (km. 96+500-km. 97+015), judeţul Botoşani.
 
DJ 106 E, ce face legătura între localităţile Şugag, judeţul Alba – Jina, judeţul Sibiu, a fost inundat, pe carosabil ajungând aluviuni de pe versanţi. Traficul este oprit începând cu ora 20.11, însă nu sunt maşini blocate şi există rute alternative.
 
Centrul Infotrafic anunţă că un pod a fost rupt de viitură pe DJ 137A, în satul Paloş, comuna Caţa, judeţul Braşov, astfel că circulaţia a fost întreruptă începând cu ora 19.52. Există rute alternative prin oraşul Odorheiu Secuiesc. De asemenea, pe DJ 22, între localităţile Ungra şi Crihalma, judeţul Braşov, apele s-au retras de pe şosea, însă au rămas aluviuni, motiv pentru care se circulă îngreunat, cu viteză redusă.
 
Circulaţia este întreruptă pe ambele sensuri şi DJ 668 oraşul Călan-Streisîngeorgiu, judeţul Hunedoara, pe o porţiune de 400 de metri.
 
Traficul feroviar este oprit pe secţia de cale ferată 317 Brad - Hălmagiu, în localitatea Ţărmure, judeţul Arad, din cauza inundaţiilor ce au afectat terasamentul căii ferate.

Hunedoara: Mai multe gospodării şi drumuri, inundate după revărsarea Jiului

Mai multe gospodării şi drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în judeţul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest. Zona se află până la ora 12.00 sub avertizare Cod roşu de inundaţii.
 
Potrivit ISU Hunedoara, vineri dimineaţa, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri.
 
La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor, iar ISU HUnedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.
 
Întreaga zonă se află sub avertizare Cod roşu de inundaţii până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.
 
„La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a transmis ISU Hunedoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici