Video VREMEA face ravagii în ţară: Peste 5.500 de familii din Harghita, Argeş şi Mureş, fără curent din cauza ninsorii/ 60 de turişti care au urcat la Sfinx, blocaţi pe munte din cauza viscolului | FOTO, VIDEO

Aproape 3.000 de familii din zona de deal şi munte a judeţului Mureş sunt, marţi dimineaţa, fără energie electrică, din cauza ninsorii, iar circulaţia a trei trenuri a fost oprită câteva ore din cauza unor arbori căzuţi pe liniile de cale ferată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3809 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Şaizeci de turişti care au urcat la Sfinx, blocaţi pe munte din cauza viscolului

Şaizeci de turişti care au urcat, marţi, la în Munţii Bucegi, să admire piramida energetică, un fenomen rar făcut de razele soarelui, au rămas blocaţi din cauza viscolului şi au nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a se întoarce la maşini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorge Haiduc, zeci de turiştii au rămas blocaţi în zona Sfinxului, din Munţii Bucegi, din cauza viscolului, unii dintre ei fiind neechipaţi.

“Este viscol puternic, ceaţă, zăpada este mare. Unii sunt în adidaşi, îmbrăcaţi subţire. Sunt mulţi. Au venit cu maşinile până la Piatra Arsă şi de acolo au urcat la Sfinx să vadă piramida. Noi le-am dat ceai clad şi îi îndrumăm către maşini”, a declarat Haiduc.

Potrivit acestuia, la acţiune participă şi salvamontiştii din Dâmboviţa.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, a precizat că sunt 60 de persoane blocate, fără probleme medicale.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, la Sfinx, razele soarelui formează, la apus, o piramidă energetică.

Vrancea: Circulaţie îngreunată şi gospodării fără curent curent electric din cauza ninsorii

Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Vrancea aflate în zone montane, după ce a nins, iar stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri, mai mult de un metru. Peste o mie de gospodării au rămas, marţi, fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Vrancea, în comuna Vidra, sute de gospodării au rămas fără curent electric, iar defecţiunile au fost reparate după câteva ore.

„A fost o problemă în zona Vidra. Din cauza vântului şi a ninsorii, acolo au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică. 1.171 de consumatori au fost afectaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Probleme sunt şi în comuna Vintileasca, unde ninge de aproape 24 de ore şi s-au format nămeţi de un metru şi jumătate, iar utilajele de deszăpezire înaintează cu greutate din cauza vântului care viscoleşte zăpada.

Timp de câteva ore, satele Bahnele, Poiana Stoichii, Măgura şi Neculele au fost izolate.

Utilaje de la Primăria Vintileasca şi de la CNAIR au acţionat pentru a restabili legătura cu satele izolate de nămeţi.

De asemenea, 350 de familii din Neculele au rămas fără curent electric.

„Noaptea trecută a început să ningă şi nu s-a mai oprit. Am avut probleme cu energia electrică, numeroşi localnici au stat în întuneric. La ora 15, s-a reuşit realimentarea cu energie electrică. De asemenea, după amiază am reuşit să facem traseele principale, să deszăpezim străzile principale, poate la noapte, mâine (miercuri - n.r.) să reuşim să curăţăm şi străzile secundare. Avem un strat de zăpadă de 35 de centimetri, dar troienile depăşesc un metru”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Vintileasca, Viorel Georgel Spătaru

Utilajele de dezsăpzire acţionează în continuare, acestea patrulând pe drumurile principale pentru a fi eliminate mormanele de zăpadă apărute în zonă.

 

Teleorman: Un stâlp de telecomunicaţii s-a rupt şi a căzut peste o maşină în timpul intervenţiei

Un stâlp de telecomunicaţii din lemn s-a rupt şi a căzut pe un autoturism, marţi, în comuna Nanov, judeţul Teleorman, chiar în momentul în care echipa de intervenţii a încercat să se urce pe el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat că pentru această intervenţie au fost angrenate mai multe forţe de la Detaşamentul Alexandria, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD, dar şi şase subofiţeri.

„Se pare că stâlpul era putrezit. Când au vrut sa se urce cu scara pe el cei de la telecomunicaţii, acesta a căzut. Evenimentul a fost fără victime şi cu pagube minore”, a afirmat reprezentantul ISU Teleorman.

Harghita: Copaci căzuţi pe drum şi peste 1.500 de familii fără curent din cauza ninsorii şi vântului

Peste 1.500 de gospodării din judeţul Harghita au rămas, marţi, fără energie electrică, iar doi copaci blochează un drum judeţean, după ce au fost doborâţi de ninsori şi vântul puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că localitatea Sântimbru-Băi în care locuiesc circa 500 de familii a rămas nealimentată cu energie electrică, iar peste 1.050 de gospodării din localitatea Zetea sunt fără curent.

”Sunt afectate două reţele de medie tensiune şi patru posturi de transformare. Două echipaje de intervenţie Electrica sunt pe teren, pentru remedierea defecţiunilor”, potrivit Alinei Ciobotariu.

De asemenea, Drumul Judeţean 138 este blocat după ce doi copaci au fost doborâţi de vânt şi ninsori.

Echipaje ale ISU Harghita sunt în teren pentru înlăturarea arborilor căzuţi.

Judeţul Harghita este sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt.

Peste 1.000 de familii din Argeş, fără curent electric din cauza vremii nefavorabile

Peste 1.000 de familii din judeţul Argeş au rămas, marţi, fără curent electric după ce liniile de electricitate au fost afectate din cauza zăpezii, a ploii sau a viscolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Argeş, cinci linii de electricitate erau afectate, marţi, de vremea rea.

Este vorba de 1.114 gospodării din Nucşoara, Arefu, Stâlpeni, Mioarele şi Poienari Muscel care nu au curent electric.

”Liniile de electricitate au înregistrat avarii din cauza viscolului, a zăpezii sau a ploii, nordul judeţului fiind sub cod portocaliu de vreme rea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, nu au fost înregistrate alte probleme din cauza vremii.

Curţi inundate, copaci doborâţi şi localităţi fără curent electric, din cauza vremii

Curţi inundate, copaci doborâţi pe căi de transport rutiere sau feroviare, dar şi localităţi care au rămas fără curent electric, în ultimele 24 de ore, în judeţele care sunt sub atenţionare meteorologică de vreme rea. Peste 3.500 de pompieri au acţionat, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, marţi dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, peste 3500 de pompieri din judeţele vizate de avertizările meteorologice au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului şi ninsori.

”În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din două curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare. Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu”, potrivit IGSU.

Marţi dimineaţa, în 33 localităţi din judeţele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava şi Vâlcea se înregistrează avarii la reţeaua electrică, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situaţiei.

În jurul orei 9.00 nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, a transmis IGSU.

Vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în 10 localităţi din 7 judeţe, respectiv Braşov, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Mureş şi Sibiu.

Aproape 3.000 de familii din Mureş, fără energie electrică din cauza ninsorii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că aproape 3.000 de familii au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a unor copaci care au căzut pe liniile electrice.

Astfel, la Sovata sunt afectate 296 de gospodării, iar în zona Fântânele 729 de consumatori. De asemenea, alte 1.809 de familii din cinci localităţi de pe linia electrică aeriană Şardu Nirajului – Miercurea Niraj, unde 18 puncte de transformare au fost afectate, au rămas fără energie electrică.

Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică se află în teren şi încearcă remedierea defecţiunilor.

Totodată, potrivit lui Virag, circulaţia trenurilor pe tronsonul CFR Deda-Topliţa s-a reluat la ora 6.40, după ce a fost blocată mai bine de două ore.

”A fost blocat circulaţia pe tronsonul respectiv începând cu ora 4.00 din cauza căderii unor copaci pe linia curentă. S-a intervenit cu echipe CFR pentru îndepărtarea copacilor. Au fost oprite trei trenuri de călători în staţiile din apropiere”, potrivit lui Virag.

Judeţul Mureş se află sub avertizare cod galben, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi vânt puternic la munte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici