VREMEA în minivacanţa de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

În perioada minivacanţei de Rusalii temperaturile vor fi ridicate în toată ţara, maximele atingând 30 de grade. La mare vremea va fi frumoasă, însă la munte se anunţă precipitaţii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

4661 afișări
Imaginea articolului VREMEA în minivacanţa de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

Vremea în minivacanţa de Rusalii. Temperaturile vor ajunge până la 30 de grade

"Duminică şi luni, vreme caldă, mai caldă faţă de normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade. Precipitaţii după amiaza şi seara, averse şi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi deluroase, iar izolat este posibil spre seară să apară şi în zonele depresionare, pe alocuri, trecător, averse, ploi scurte, fenomene care nu strică aspectul general al vremii. Pot fi ploi de vară de scurtă durată cu descărcări electrice în restul ţării. Rămân zonele montane şi deluroase cu precipitaţii, în principiu cu şanse mari după amiază spre seară, mai mari duminică, mai puţine luni", a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Şi în Capitală temperaturile vor fi ridicate.

"În Capitală, vreme uşor instabilă sâmbătă când ar putea fi înregistrate averse şi descărcări electrice, dar probabilitatea este moderată. O minimă de 15 grade, o maximă de 29 de grade. Aceeaşi situaţie şi pentru duminică, 28 de grade maxima zilei, minima 15-16 grade, vreme destul de bună. Cer variabil, vânt slab până la moderat. Dispar şi şansele de precipitaţii. Luni în Bucureşti, cer variabil, vânt slab, temperatura maximă 29 de grade şi o minimă de 14-15 grade. Vreme bună", a declarat meteorologul.

Pe Litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar la munte vremea va fi instabilă.

"Pe Litoral, în toate cele 3 zile vor fi minime 18-19 grade, maxime 23-25 de grade, iar şansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică sunt reduse. Pot apărea nori dar şanse reduse de ploaie. În zonele montane, vreme instabilă mai ales sâmbătă şi duminică, luni mai bine. După-amiaza şi seara, averse şi descărcări electrice cu precădere în Carpaţii Meridionali şi instabilitate în scădere de la o zi la alta. Cele mai multe fenomene vor fi înregistrate sâmbătă, uşor în scădere duminică şi luni se restrâng către vestul Carpaţilor Meridionali şi Munţii Banatului", a adăugat reprezentantul ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici