VREMEA în weekend: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte

Sâmbătă, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit la această dată, cu precădere în regiunile intracarpatice. În zonele joase din sud, din centru şi din est, dimineaţa şi noaptea, local va fi nebulozitate joasă şi se va semnala ceaţă, asociată izolat cu burniţă.

1290 afișări
Imaginea articolului VREMEA în weekend: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte

VREMEA în weekend: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte (Imagine: Shutterstock)

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade pe litoral şi 25 de grade în vestul ţării; minimele termice se vor încadra între 2 şi 12 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu ceaţă şi nebulozitate joasă, în prima parte a zilei şi din nou spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

MUNTE

Vremea se va menţine caldă pentru această dată şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, dar în zonele depresionare, în special dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, iar izolat va burniţa. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice  vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

DUMINICĂ

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord şi nord-est, unde doar cu totul izolat va ploua slab. Îndeosebi în orele dimineţii va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, pe arii restrânse, în special în zonele joase din Oltenia şi Moldova şi în depresiunile intramontane. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 12 grade.

MUNTE

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar pe văi şi în depresiuni dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de zilele precedente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici