VREMEA la sfârşit de săptămână: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti, la munte şi la mare

Vineri, vremea va fi călduroasă în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în depresiuni, pe litoral şi în nordul Moldovei şi 34 de grade izolat în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zona montană, unde, îndeosebi după-amiaza şi la începutul nopţii, local vor fi averse şi descărcări electrice.

1700 afișări
Imaginea articolului VREMEA la sfârşit de săptămână: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti, la munte şi la mare

VREMEA la sfârşit de săptămână: Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti, la munte şi la mare (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi de 10...11 grade în estul Transilvanie şi 21 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condiţiile de ploaie de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

MUNTE

Vremea va fi caldă şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi la începutul nopţii, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali şi doar izolat în cei Occidentali. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul anterior.

MARE

Vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade, iar cele minime între 18 şi 21 de grade.

 Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 21 de grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici