VREMEA se menţine rece. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti

Vremea va fi în continuare deosebit de rece la nivel local în regiunile extracarpatice şi centrale, în timp ce în vestul şi sud-estul teritoriului valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

1180 afișări
Imaginea articolului VREMEA se menţine rece. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti

VREMEA se menţine rece. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Vineri, cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a ţării, predominant sub formă de ninsoare în Moldova şi, pe arii restrânse, în Muntenia şi Oltenia, mixte în Transilvania şi Maramureş, şi mai ales ploi în Banat, Crişana şi Dobrogea. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Moldova şi 8 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -6 şi 5 grade. În zonele joase, mai ales din sud şi sud-vest, dimineaţa şi noaptea va mai fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI

Vineri, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad şi cea minimă va fi de de -2...-1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi, trecător, îndeosebi seara şi în prima parte a nopţii, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Se va semnala ceaţă dimineaţa şi noaptea.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi uşor, vineri, în masivele vestice, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată din an, în timp ce, în restul zonelor montane regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori de temperatură mai coborâte decât în mod obişnuit. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare în Carpaţii Orientali, mixte în cei Meridionali şi predominant sub formă de ploaie în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla slab şi moderat. Cu totul izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar pe văi şi în depresiuni, în primele ore ale intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici