Vremea se răceşte accentuat. COD GALBEN de ploi şi vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben pentru mai multe judeţe din ţară, valabile de miercuri de la ora 21.00 până vineri la ora 23.00. Se vor produce ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute, la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei fiind anunţate lapoviţă şi ninsoare.

8569 afișări
Imaginea articolului Vremea se răceşte accentuat. COD GALBEN de ploi şi vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate

Vremea se răceşte accentuat. COD GALBEN de ploi pentru mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

De miercuri de la ora 21.00 până joi la ora 23.00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ şi o răcire accentuată a vremii.

În judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...60 l/mp. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi  şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.


De joi de la ora 23.00 până vineri la ora 23.00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20...25 l/mp şi izolat peste 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50...60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici