Vremea se va răci semnificativ. PROGNOZA METEO pentru weekend

În regiunile vestice şi de nord-vest, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, vremea se va răci semnificativ, faţă de intervalul precedent, informează ANM.

2380 afișări
Imaginea articolului Vremea se va răci semnificativ. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea se va răci semnificativ. PROGNOZA METEO pentru weekend (Imagine: Cristian Muntean/ Mediafax Foto)

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

O scădere de temperatură se va produce şi în restul teritoriului, dar, raportat la normalul termic specific perioadei, vremea se va menţine caldă pentru sfârşitul lunii aprilie, însă, începând cu orele amiezii, treptat va deveni instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, local peste 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali. În sud-estul teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă, dar va fi ceaţă, în primele ore ale zilei, cu precădere în Dobrogea, inclusiv pe litoral. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11...12 grade în Câmpia şi Dealurile de Vest, până la 26...27 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi caldă pentru sfârşit de aprilie. Treptat, înnorările se vor accentua şi îndeosebi în cursul nopţii va ploua în averse, se vor semnala descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

 

Duminică

ÎN ŢARĂ

Temperatura aerului va continua să scadă şi vremea va deveni răcoroasă, chiar rece pentru această dată, mai ales în jumătatea de vest a ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Îndeosebi, pe parcursul zilei, va ploua în nordul şi centrul ţării, la deal şi la munte, pe arii restrânse în sud şi doar izolat în restul teritoriului. În zona Carpaţilor Meridionali, a Carpaţilor Orientali şi în nordul Moldovei, cantităţile de apă vor mai fi însemnate, izolat peste 25 l/mp şi se menţin condiţii de grindină. Noaptea, în nordul Carpaţilor Orientali, dar trecător şi în Munţii Bucegi, la peste 1800 m, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate şi în general de scurtă durată, mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, mai ridicate în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi partea continentală a Dobrogei, spre 21...22 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade. În zonele joase de relief, spre sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de ceaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici