VREMEA va fi caldă, dar instabilă: PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în Bucureşti şi în ţară

În ţară, vremea va fi în general instabilă marţi, iar în regiunile intracarpatice valorile de temperatură vor continua să scadă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua trecător şi aspect de vijelie, în prima parte a zilei în vest, centru şi nord, precum şi în zona de deal şi de munte, apoi mai ales în centru, sud şi est.

1817 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi caldă, dar instabilă: PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în Bucureşti şi în ţară

VREMEA va fi caldă, dar instabilă: PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în Bucureşti şi în ţară (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi pe arii restrânse va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 19...20 de grade în Dealurile de Vest, până la 34...35 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate pe litoral. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic local în Muntenia şi Dobrogea şi izolat în sudul Moldovei şi al Olteniei.

În BUCUREŞTI:

Marţi, vremea se va menţine călduroasă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales seara şi în prima parte a nopţii, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie.

Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.

În ŢARĂ:

Miercuri, vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci în majoritatea regiunilor, devenind răcoroasă în vestul şi în nord-vestul ţării. Cerul va fi temporar noros şi mai ales după-amiaza şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Izolat, ploile vor avea şi caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18 grade în Dealurile de Vest, până la 32 de grade în Bărăgan şi în partea continentală a Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Dacă vrei un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici