Vremea va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, informează ANM.

825 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Vremea va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Arhiva Foto)

LUNI

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil în regiunile nordice, nord-estice şi la munte şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 10 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, în Transilvania, dimineaţa şi noapte, va fi brumă.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt în general slab. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă  de 4...5 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

 

 

MARŢI

ÎN ŢARĂ

În vestul, centrul, nordul ţării şi la munte vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, ziua, vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin, apoi se va înnora treptat şi va începe să plouă şi sub formă de aversă, în estul ţării, dar pe arii restrânse şi în sud. În a doua parte a intervalului, la munte, mai ales la altitudini de peste 1400 m, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, în special în regiunile nordice, estice şi montane. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată, vor avea valori de la 11 grade pe litoral, până la 23 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 11 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici