Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu excepţia litoralului, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice, informează Angenţia Naţională de Meteorologie.

3231 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în sud-estul extrem şi cu caracter temporar în restul ţării; vor fi ploi în Dobrogea, în special în zona litorală unde vor fi în general moderate cantitativ şi precipitaţii slabe, mixte la munte. Începând de seara aria de nebulozitate se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde majoritatea zonelor; va ploua pe arii extinse în Banat şi vestul Olteniei unde se vor cumula local peste 15 l/mp, în timp ce în rest vor fi ploi slabe, izolate.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sudul Banatului şi local în Oltenia şi în Muntenia. În orele dimineţii izolat se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale dimineţii, dar în special noaptea, atunci când vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6...7 grade. 

 

VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general închisă şi se va răci în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse în regiunile din jumătatea sudică, unde local cantităţile de apă vor fi însemnate, în timp ce în rest vor fi ploi slabe, locale. În zona montană se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar local şi temporar şi în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, uşor mai ridicate în nord-vest, iar cele minime între 0 şi 6 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici