VREMEA va fi mult mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti

Sâmbătă, vremea frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal se va menţine în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte, unde ziua cerul va fi variabil la senin. În sudul şi în estul ţării, dar pe arii restrânse şi în centru se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă ce izolat vor persista şi vor fi asociate cu burniţă, astfel că se vor înregistra valori termice în general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie.

1114 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi mult mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti

VREMEA va fi mult mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În a doua parte a nopţii cerul se va înnora în regiunile vestice, unde va începe să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în vestul ţării şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la valori în jur de 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă, în special din est până la 12...14 grade în Dealurile de Vest; minimele termice se vor încadra între -14...-13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5...7 grade în Dealurile Banatului şi ale Crişanei.

LA MUNTE:

Sâmbătă, vremea frumoasă şi mult mai caldă decât normal se va menţine, iar ziua cerul va fi variabil la senin. Pe văi şi în depresiuni, local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă ce izolat vor persista. În a doua parte a nopţii cerul se va înnora în Carpaţii Occidentali unde izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

LA BUCUREŞTI:

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată, cu o maximă în jurul valorii de 3 grade şi o minimă de -4...-2 grade. Mai ales în prima parte a zilei şi noaptea se va semnala ceaţă şi nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab.

ÎN ŢARĂ:

Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, îndeosebi în vestul ţării, la deal şi la munte. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în a doua parte a intervalului, izolat şi în cele centrale şi de nord-est. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase de relief din sud şi din est, se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, care local va persista şi pe parcursul zilei şi va fi asociată trecător cu burniţă. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în vestul şi sud-estul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1...0 grade în zonele cu ceaţă persistentă, mai ales din Moldova şi 13...15 grade în dealurile din vestul şi sudul ţării. Minimele termice se vor încadra între -7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade în Banat.

LA MUNTE:

Vremea se va menţine în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales în a doua parte a intervalului, vor cădea precipitaţii mixte, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul zonei montane. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici