Vulcan: Muncitor care lucra la reţeaua de canalizare, rănit după ce un mal s-a surpat peste el

Un muncitor care se afla într-un canal, în zona în care se lucrează la reţeaua de canalizare a localităţii hunedorene Vulcan, a fost rănit miercuri, după ce un mal de pâmânt s-a surpat peste el, autorităţile spunând că acesta nu avea motive să se afle acolo, deoarece se lucra cu excavatorul.

115 afișări
Imaginea articolului Vulcan: Muncitor care lucra la reţeaua de canalizare, rănit după ce un mal s-a surpat peste el

Vulcan: Muncitor care lucra la reţeaua de canalizare, rănit după ce un mal s-a surpat peste el (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Serviciului de Sănătate şi Securitate în Muncă Petroşani (SSSM), Ileana Bodea, a declarat că bărbatul se afla într-un canal din zona Crividia, unde se lucrează la reţeaua de canalizare a localităţii Vulcan, în condiţiile în care acolo se săpa cu un excavator, moment în care un mal de pâmânt s-a surpat peste el.

"Un bărbat a fost surprins de o surpare de mal la execuţia unui cămin la reţeaua de canalizare. Bărbatul a fost acoperit de pământ până la mijloc. Nu ştim ce căuta muncitorul în acel canal de circa 3-3,5 metri la care săpăturile se executau cu excavatorul", a spus Ileana Bodea.

Aceasta a adăugat că din primele informaţii pe care le-a obţinut a reieşit că bărbatul rănit este angajat al Hidroconstrucţia, societatea care face lucrările de canalizare.

Bărbatul de 45 de ani a fost scos de sub malul de pământ, iar după ce a primit primul ajutor din partea paramedicilor SMURD a fost transportat la unitatea medicală din Vulcan.

"Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost transportat la spitalul din Vulcan, unde a fost predat medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare de şoc", a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În luna martie, doi bărbaţi, angajaţi ai Hidroconstrucţia Argeş, care lucrau la sistemul de canalizare din localitatea hunedoreană Vulcan au murit după ce un mal de pâmânt s-a surpat peste ei. Inspectoratul teritorial de Muncă a a amendat atunci angajatorul pentru nerespectarea normelor de siguranţă a muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici