Weekend cu temperaturi ridicate în ţară şi în Capitală. Meteorologii anunţă vreme însorită

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăşi pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări acelaşi tipar, fiind anunţate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.

713 afișări
Imaginea articolului Weekend cu temperaturi ridicate în ţară şi în Capitală. Meteorologii anunţă vreme însorită

Weekend cu temperaturi ridicate în ţară şi în Capitală. Meteorologii anunţă vreme însorită

"Pe parcusul zilei de sâmbătă, în ţară, mizăm pe o vreme în general frumoasă, cu valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade în estul Transilvaniei până spre 8 – 9 grade în extremitatea de sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil cu unele înorări în nord-vest şi sud-est, dar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime de sâmbătă spre duminică vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade, cele mai scăzute valori la polul frigului în estul Transilvaniei", a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Pentru ziua de duminică, meteorologii anunţă tot o vreme predominant frumoasă ca aspect, temperaturile urmând să mai crească uşor faţă de ziua de sâmbătă, astfel încât maximele se vor situa între 1 şi 11 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în vestul şi sudul României, iar în noaptea de duminică spre luni, minimele vor fi cuprinse între -8 şi 4 grade, şi acestea în creştere faţă de sâmbătă spre duminică.

În Bucureşti vremea se va păstra caldă şi însorită. "În Capitală, o vreme în general însorită la final de săptămână, fără probleme, maxima de sâmbătă în jur de 7 grade, iar duminică 8-9 grade Celsius. Nu vor fi înregistrate precipitaţii", a precizat meteorologul de serviciu.

Pentru zona de munte, în staţiuni, meteorologii anunţă o vreme predominant frumoasă, soare, temperaturi în uşoară creştere cu maxime care pot oscila între 4 şi 9 grade Celsius pe parcursul zilei, dar nopţile vor mai aduce temperaturi negative: "Nu vor fi precipitaţi, există probabilitatea apariţiei fenomenului de ceaţă dimineaţa şi noaptea în zonele joase", anunţă reprezentantul ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici