Weekend plin pentru jandarmi: şapte intervenţii de alungare a urşilor din zonele locuite

Jandarmii din Harghita au avut de vineri până duminică şapte intervenţii de alungare a urşilor din zone locuite. Trei dintre acestea au fost înregistrate în oraşul Borsec.

274 afișări
Imaginea articolului Weekend plin pentru jandarmi: şapte intervenţii de alungare a urşilor din zonele locuite

Primul apel a vineri, 20 mai, a fost făcut la ora 13.41 din satul Bodogaia, unde un bărbat a semnalat prezenţa unei ursoaice cu 3 pui lângă gardul unei curţi. Pe timpul deplasării, jandarmii au fost anunţaţi de către viceprimarul comunei că ursoaica a plecat înspre pădure.

În aceeaşi zi a fost semnalată prezenţa unui urs în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, acesta fiind îndepărtat de către jandarmii înspre zona împădurită nelocuită.

Sâmbătă, primul apel a fost făcut din oraşul Borsec, de unde urmau să mai fie făcute în aceeaşi zi încă două apeluri. În toate cele trei cazuri a fost vorba despre o ursoaică sau ursoaice cu pui, prezenţa lor fiind semnalată fie pe diferite străzi din localitate, fie în apropierea Grotei Urşilor. De fiecare dată, la faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie care a îndepărtat animalele sălbatice în pădure.

Tot sâmbătă, o femeie a semnalat prezenţa unui urs pe un drum forestier din apropierea staţiunii Lacu Roşu. Jandarmii care s-au deplasat la caz au îndepărtat ursul, anunţând în acelaşi timp turiştii despre prezenţa acestuia în zonă.

Ultimul apel al sfârşitului de săptămână a fost făcut din comuna Dealu, luni, la ora 0.40, de către un bărbat.

În toate situaţiile semnalate, nu au fost reclamate sau înregistrate pagube materiale sau alt tip de evenimente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jandarmi,
urşi,
harghita

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici