Wesley Clark, la întâlnirea cu Sorin Oprescu: Va fi o onoare pentru mine să putem colabora

Generalul american Wesley Clark, anunţat de premierul Victor Ponta drept proaspăt consilier special al său pe probleme de securitate şi strategii economice, i-a spus primarului general Sorin Oprescu, vineri, că va fi onorat să colaboreze cu el şi că este încântat de proiectele Capitalei.

377 afișări
Imaginea articolului Wesley Clark, la întâlnirea cu Sorin Oprescu: Va fi o onoare pentru mine să putem colabora

Wesley Clark (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clark şi Oprescu s-au întâlnit vineri, în premieră, la sediul municipalităţii bucureştene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Capitalei.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut ca subiect principal stabilirea unei viitoare colaborări pentru perioada în care Wesley Clark se va afla în România, în calitate de consilier special pe probleme de securitate şi strategii economice al premierului, afirmă sursa citată.

"Sunt încântat să vă cunosc şi vă mulţumesc pentru privirea de ansamblu pe care am reuşit să mi-o creez despre Bucureşti, în urma prezentării făcute de dumneavoastră. Este un oraş frumos şi, văzându-l zilele acestea, vă pot spune că arată cu mult mai bine faţă de acum 15 ani, când l-am vazut prima dată. Sunt încântat de proiectele dumneavoastră şi vreau să vă asigur că, ori de câte ori vă voi putea fi de folos, va fi o onoare pentru mine să putem colabora", i-a spus Wesley Clark lui Oprescu, potrivit comunicatului.

Edilul i-a prezentat generalului american principalele probleme cu care se confruntă Capitala, soluţiile găsite de municipalitate în ultimii ani, dar şi noile proiecte avute în vedere pentru dezvoltarea oraşului.

"Sunteţi binevenit, iar vizita dumneavoastră aici mă onorează, mai ales că aţi fost şi sunteţi o legendă a poporului american. Bucureştiul este un oraş cu peste două milioane de locuitori, iar în acest moment sunt înmatriculate în Capitală nu mai puţin de 1.800.000 de maşini. Municipalitatea caută soluţii permanent, astfel încât să poată asigura o infrastructură rutieră cât mai bună şi un trafic cât mai normal. În ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului, singurul motor care funcţionează în acest moment este parteneriatul privat, prin care municipalitatea a demarat mai multe proiecte de infrastructură. Avem o bună colaborare şi pregătim o serie de proiecte împreună cu compania AECOM. Anul trecut, am vizitat şi am reuşit să obţinem o bună colaborare şi consultanţă din partea Poliţiei oraşului New York", a declarat Oprescu, citat în comunicat.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre sistemul de sănătate şi spitalele adiministrate de municipalitate, despre problemele privind subvenţionarea gigacaloriei, dar şi despre protecţia socială acordată copiilor, bătrânilor şi persoanelor defavorizate.

Premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi, la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie.

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004.

Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din Kosovo şi a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici