WTA Charities şi Fundaţia Bill & Melinda Gates îşi unesc forţele

Legende ale tenisului din trecut şi din prezent se alătură Melindei French Gates pentru o abordare comună privind acordarea de prioritate sănătăţii şi nutriţiei femeilor din întreaga lume.

221 afișări
Imaginea articolului WTA Charities şi Fundaţia Bill & Melinda Gates îşi unesc forţele

Sursa foto: Profimedia

În timp ce Ons Jabeur, nr. 2 mondial, şi Elena Rybakina, nr. 23, se pregătesc pentru cel mai important meci al carierei lor, în aşteptarea finalei de la Wimbledon, un alt grup de femei de marcă s-a reunit într-o mică sală de şedinţe din complexul londonez pentru a analiza modul în care femeile au fost afectate în mod disproporţionat de crizele cu care se confruntă în prezent lumea - şi cum să implice publicul global prin puterea tenisului.

În cadrul unei noi colaborări între Fundaţia Bill & Melinda Gates şi WTA Charities, liderii WTA şi copreşedintele fundaţiei, Melinda French Gates, s-au reunit la Londra pentru a discuta despre modul în care cele două organizaţii îşi vor folosi platformele şi resursele pentru a servi în continuare viitorul femeilor şi fetelor din întreaga lume.

Printre cei care s-au adunat la masa rotundă s-au numărat Billie Jean King, Mary Pierce, Pam Shriver, Vania King, Iva Majoli, Cara Black, Daniela Hantuchova, Johanna Konta, Marion Bartoli, Ilana Kloss, Louise Pleming, alături de preşedintele WTA, Micky Lawler, şi de directorul executiv al Wimbledon, Sally Bolton.

Împreună cu Melinda French Gates, aceştia au explorat modalităţile prin care noua colaborare poate aduce mai multă atenţie, angajament şi resurse pentru cele mai grave probleme de sănătate cu care se confruntă femeile şi fetele din întreaga lume. În prezent, mai mult de un miliard de femei şi copii nu au acces la nutriţia de care au nevoie pentru a supravieţui şi a se dezvolta. Iar actuala criză alimentară - la fel ca în cazul majorităţii crizelor - se preconizează că va afecta în mod deosebit femeile şi fetele.

Întâlnirea de vineri marchează începutul unei noi alianţe între WTA şi Fundaţia Bill şi Melinda Gates, care are ca scop să ridice nivelul de conducere şi vocea femeilor în sprijinul sănătăţii femeilor, şi în special al nutriţiei femeilor, ca prioritate majoră în materie de sănătate la nivel mondial pentru public, donatori şi guvernele partenere.

Pornind de la discuţiile despre provocările cu care se confruntă în mod covârşitor femeile din ţările cu venituri mici şi mijlocii şi despre impactul crizei alimentare mondiale, franţuzoaica Gates şi cei din jurul mesei au conturat o serie de obiective imediate pentru iniţiativa comună, inclusiv recrutarea de investiţii filantropice prin intermediul canalelor WTA, colectarea de fonduri critice cu ajutorul unui program dedicat de ajutor pentru tenis şi dezvoltarea de programe de leadership care să servească nevoilor de nutriţie ale femeilor la scară globală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici