Yacht în pericol de scufundare lângă Năvodari: Ambarcaţiunea a eşuat într-un banc de nisip

Un yacht la bordul căruia se află proprietarul acestuia a eşuat într-un banc de nisip, în apropiere de Năvodari, poliţiştii de frontieră constănţeni fiind solicitaţi, joi dimineaţă, să întervină pentru salvarea bărbatului şi repunerea ambarcaţiunii pe linia de plutire.

815 afișări
Imaginea articolului Yacht în pericol de scufundare lângă Năvodari: Ambarcaţiunea a eşuat într-un banc de nisip

Yacht în pericol de scufundare: Ambarcaţiunea a eşuat într-un banc de nisip. Garda de Coastă intervine pentru salvarea unui bărbat aflat la bord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, joi dimineaţă, în jurul orei 08.40, a fost primit un apel de urgenţă de la proprietarul unui yacht de lux - Ajax, sub pavilion România, care a anunţat că ambarcaţiunea a rămas blocată într-un banc de nisip în zona de nord a oraşului Năvodari, între localităţile Vadu şi Chituc, la aproximativ 200 de metri de mal.

"La bord se află un singur bărbat, care este şi proprietarul yachtului, un cetăţean român, care ne-a solicitat ajutorul pentru a putea repune ambarcaţiunea pe linia de plutire. În acest moment marea este agitată, gradul 4 în larg, astfel că yachtul poate fi în pericol să se scufunde", a declarat Marius Niculescu.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, a declarat că proprietarul ambarcaţiunii de lux, Sorin Drugan, în vârstă de 57 de ani, a fost adus la mal, starea lui de sănătate fiind bună.

El a precizat că viaţa proprietarului ambarcaţiunii nu a fost pusă în pericol aşa cum s-a crezut când s-a primit, joi dimineaţă, solicitarea de ajutor.

"Sorin Drugan este un instructor de ambarcaţiuni cu vele, iar în urmă cu două zile a ieşit pe mare cu un grup format din cinci persoane, pentru practică. Yachtul a eşuat într-un banc de nisip, în zona de nord a oraşului Năvodari, în dreptul unei plaje aflată între Vadu şi Grindul Chituc, la câteva zeci de metri de mal, apa mării nefiind adâncă în zona respectivă. Cele cinci persoane au ajuns cu bine la ţărm, dar proprietarul vasului a decis să rămână la bord", mai spus Marius Niculescu.

Sorin Drugan le-a povestit poliţiştilor de frontieră că vasul a eşuat în urmă cu două zile, iar el a decis să rămână la bord în speranţa că vântul şi curenţii îl vor ajuta să aducă yachtul pe linia de plutire. Vazând că, de fapt, vasul este împins către ţărm, joi dimineaţă s-a decis să ceară ajutor.

În jurul prânzului, cele două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă au reuşit să scoată yachtul de pe bancul de nisip, iar acesta urmează să fie adus în Portul turistic Tomis, la locul lui de ancorare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici