Zacuscă, murături sau mezeluri de Maramureş. 31 de produse alimentare au fost licenţiate cu marca „Bun de Maramureş”

  • 31 de produse alimentare au fost licenţiate cu marca „Bun de Maramureş” în cadrul programului elaborat de Consiliul Judeţean Maramureş
  • Pe lista cu produse sunt murături, zacuscă, produse din carne şi de băcănie, toate realizate de firme din Maramureş.
3940 afișări
Imaginea articolului Zacuscă, murături sau mezeluri de Maramureş. 31 de produse alimentare au fost licenţiate cu marca „Bun de Maramureş”

Zacuscă, murături sau mezeluri de Maramureş. 31 de produse alimentare au fost licenţiate cu marca „Bun de Maramureş”

31 de produse reprezentative pentru judeţul Maramureş au obţinut până în prezent licenţa de utilizare a mărcii „Bun de Maramureş”. Licenţele sunt eliberate în cadrul Planului de acţiune pentru dezvoltarea lanţurilor alimentare din judeţul Maramureş, elaborat de Consiliul Judeţean Maramureş.

Pe lista anunţată de Consiliul Judeţean se află mai multe tipuri de murături, precum castraveţi cu miere, murături asortate, dar şi zacuscă cu vinete, dulceaţa de ardei iute şi silvoiţă.

De asemenea, producătorii locali au licenţiat caltaboşi, cârnaţi afumaţi, cârnaţi de casă, ceafă crud uscată, ciolan afumat, cotlet crud uscat, costiţă afumată, costiţă haiducească, jambon afumat, jumări, pate de casă, piept ardelenesc, salam crud uscat, salam de porc, slănină afumată, şunculiţă ardelenească şi tobă.

Alte produse care au primit licenţa „Bun de Maramureş” sunt untura condimentată la borcan, uleiul de floarea soarelui presat la rece, uleiul de seminţe dovleac presat la rece, uleiul de cătină presat la rece, uleiul de măceşe presat la rece, uleiul de nuci presat la rece, uleiul de seminţe struguri presat la rece, uleiul infuzat presat la rece, paste de seminţe dovleac şi nuci.

Produsele astfel licenţiate vor fi comercializate în magazinele locale, dar şi în reţelele din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici