Zăpadă de 75 de centimetri la Bâlea Lac. Temperaturile anunţate la munte pentru următoarele zile

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 75 de centimetri, iar meteorologii spun că se aşteaptă la răcirea vremii şi la ninsori viscolite la munte. Riscul producerii de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş e moderat.

137 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de 75 de centimetri la Bâlea Lac. Temperaturile anunţate la munte pentru următoarele zile

Zăpadă de 75 de centimetri la Bâlea Lac. Se anunţă între minus 16 şi minus 10 grade la munte

La munte, vremea s-a răcit în ultimele zile, semnalându-se de Crăciun ninsori, ceaţă, depuneri de chiciură, iar vântul în zona înaltă a depăşit la rafale 130 - 140 km/h.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 75 de centimetri, 23 de centimetri la Vf. Omu, 17 centimetri la Vf. Ţarcu şi la Păltiniş, 22 de centimetri la Vf. Călimani, 34 de centimetri la Semenic şi 20 de centimetri la Vlădeasa.

Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă răcirea vremii la munte şi ninsoare viscolită în majoritatea masivelor. Vântul va avea intensificări de 60-70 km/h în zona înaltă din majoritatea masivelor, viscolind şi spulberând zăpada.

În majoritatea masivelor se va depune strat nou de zăpadă, mai însemnat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură pe versanţii nordici, unde va atinge şi depăşi 10-15 cm şi în cei Orientali, în
special pe versanţii estici, unde va depăşi pe alocuri 10 cm.

La altitudini de peste 1.800 de metri se aşteaptă minime de minus 16 grade, în timp ce sub 1.800 de metri de minus 10.

Riscul producerii de avalanşe în Munţii Bucegi şi Făgăraş e moderat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici