Zăpada din Capitală, depozitată în 17 locuri şi 200 de canale mari colectoare ale Apa Nova

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi seară, că zapada va fi depozitată în 17 locuri din Bucureşti şi în cele 200 de canale mari colectoare ale companiei Apa Nova, deoarece municipalitatea nu a primit aviz de mediu pentru aruncarea zăpezii în râul Dâmboviţa.

37 afișări
Imaginea articolului Zăpada din Capitală, depozitată în 17 locuri şi 200 de canale mari colectoare ale Apa Nova

Zăpada din Capitală, depozitată în 17 locuri şi 200 de canale mari colectoare ale Apa Nova (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Nu mi s-a aprobat să punem zăpada în Dâmboviţa, oarecum justificat pentru că, prin greutatea zăpezii, se poate rupe canalul colector de sub râu. Drept urmare, vom depozita zăpada în 17 locuri din Capitală, iar Apa Nova pune la dispoziţie 200 de guri de canale colectoare mari, pentru zăpadă", a spus Oprescu, la Comandamentul de deszăpezire întrunit, marţi seară, la Primăria Capitalei.

Pentru cele 17 locuri în care va fi depozitată zăpada s-a primit aviz de mediu, potrivit lui Oprescu.

Directorul ALPAB, Radu Popa, a declarat că în parcurile din Capitală "nu se depozitează zăpadă".

Sorin Oprescu a discutat cu reprezentanţii operatorilor de salubrizare despre depozitarea zăpezii din intersecţiile şi de pe arterele Bucureştiului, în contextul în care prognoza meteorologică are în vedere ca, în noaptea de miercuri spre joi, să plouă în Capitală.

Reprezentaţii Apa Nova au pus la dispoziţia operatorilor de salubrizare harta cu cele 200 de locuri unde se află colectoarele mari pentru transportul zăpezii.

Totodată, edilul Capitalei a cerut curăţarea gurilor de canal şi a precizat că, pe lângă vitanjele care vor fi folosite în pasaje odată cu începerea ploii, pompele aparţinând societăţii Apa Nova să fie funcţionale.

Oprescu a precizat că, în noaptea de marţi spre miercuri, va continua acţiunea de deszăpezire a străzilor secundare, alături de operatorii de deszăpezire fiind prezenţi şi reprezentanţi ai firmelor de construcţii care vor ajuta la căratul zăpezii.

În sectorul 5 se va continua degajarea bulevardelor principale şi a străzilor secundare, acestea urmând să fie închise începând cu ora 23.00 cu ajutorul Poliţiei Rutiere. Traseele comunicate de reprezentanţii Sectorului 5 sunt Calea Rahovei între Piaţa Rahova şi Sebastian, Calea 13 septembrie între Drumul Sării şi Sebastian, Calea Ferentari între Sebastian şi strada Sălaj.

Pe aceste artere, traficul va fi închis alternativ pe câte un sens, în timp ce pe străzile Mărgeanului şi Buzoieni se va continua prin închiderea traficului auto pe ambele sensuri pe porţiunile "neatacate", în noaptea de luni spre marţi.

Totodată, reprezentantul Sectorului 5 a precizat că marţi, începând cu ora 17.00, în zona străzii Bârcă şi în Piaţa Rahova, circulaţia a fost închisă total pentru curăţarea zăpezii.

Primarul Capitalei a precizat că, luni şi marţi, au fost verificate 90 de artere, fiind aplicate amenzi unui număr de 98 de persoane fizice şi juridice. Au fost verificate şi sediile a 46 de instituţii, printre instituţiile amendate fiind Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Economiei. Valoarea totală a amenzilor este de 52.400 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici