Zăpadă în Harghita: Gospodării fără energie electrică, după o serie de precipitaţii mixte şi vânt puternic

Circa 160 de familii din două localităţi harghitene au rămas, miercuri dimineaţa, fără energie electrică, din cauza vântului puternic, iar pe DN 13B, în Pasul Bucin, s-a aşternut un strat subţire de zăpadă, drumarii intervenind cu sare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

779 afișări
Imaginea articolului Zăpadă în Harghita: Gospodării fără energie electrică, după o serie de precipitaţii mixte şi vânt puternic

Zăpadă în Harghita: Gospodării fără energie electrică, după o serie de precipitaţii mixte şi vânt puternic

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că localităţile Capu Corbului şi Atia au rămas fără energie electrică, două reţele de medie tensiune şi două posturi de transformare fiind afectate de vântul puternic. În total 160 de gospodării au rămas fără energie electrică.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din subordinea CNAIR, care administrează o reţea de drumuri din mai multe judeţe, au anunţat că pe DN 13B, între Praid şi Borzont, Pasul Bucin, s-a aşternut un strat de 1-2 centimetri de zăpadă.

”Am acţionat cu un utilaj propriu şi am împrăştiat 12 tone de sare”, a anunţat DRDP Braşov.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Transilvania Sud au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că temperaturile în oraşele din Harghita se menţin cu plus, însă se aşteaptă în continuare la precipitaţii mixte, vânt puternic şi zăpadă în zonele montane.

Aria precipitaţilor se va restrânge spre seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici