Zece ambarcaţiuni şi două pontoane, avariate de o barjă în Portul Călăraşi

O barjă de 500 de tone a avariat zece ambarcaţiuni şi două pontoane din portul din municipiul Călăraşi, după ce vasul ar fi avut probleme tehnice la direcţie, fără a exista victime, însă în momentul accidentului căpitanului i s-a făcut rău, fiind transportat la spital.

420 afișări
Imaginea articolului Zece ambarcaţiuni şi două pontoane, avariate de o barjă în Portul Călăraşi

Zece ambarcaţiuni şi două pontoane, avariate de o barjă în Portul Călăraşi (Imagine: Lucian Alecu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Portului Călăraşi, în accident, care a avut loc luni seară, a fost implicată barja Bora, ce aparţine societăţii Prefab din Călăraşi şi era condusă de căpitanul Viorel Georgescu.

Conform sursei citate, la un moment dat căpitanul a pierdut controlului navei, s-a declanşat sirena vasului, iar acesta a acroşat mai multe bărci şi două pontoane, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri.

"Barja se deplasa în naval de la kilometrul 376 al Dunării către kilometrul 90 Borcea, la locul de descărcare, iar în zona Portului Călăraşi a avariat mai multe ambarcaţiuni şi pontoane de agrement. Am chemat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe comandantul navei, după ce acestuia i s-a făcut rău. Vom identifica ambarcaţiunile care au fost avariate sau scufundate, iar după terminarea anchetei nava se va deplasa la kilometrul 90 Borcea pentru descărcare", a declarat căpitanul Constantin Anghel de la Căpitănia Portului Călăraşi, precizând că nu există victime.

Conform primelor estimări, zece ambarcatiuni au fost avariate, iar unul dintre pontoanele avariate s-a scufundat, o evaluare exactă a pagubelor urmând să fie făcută marţi.

Capitanul barjei a fost verificat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu consumase alcool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici