Zece mii de oameni, aşteptaţi la mitingul producătorilor agricoli de miercuri

Zece mii de oameni, care vor veni din provincie cu 200 de autocare, sunt aşteptaţi în Bucureşti, miercuri, la mitingul producătorilor agricoli, organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România -LAPAR, împreună cu Federaţia Crescătorilor de Bovine, Holstein.Ro şi Federaţia Romovis.

574 afișări
Imaginea articolului Zece mii de oameni, aşteptaţi la mitingul producătorilor agricoli de miercuri

Zece mii de oameni, aşteptaţi la mitingul producătorilor agricoli de miercuri (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Mitingul, intitulat "S.O.S. - Salvaţi agricultura!" şi autorizat de Primăria Capitalei ca adunare publică, va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 15.00. Protestul este organizat în contextul nemulţumirilor legate, printre altele, de recuperarea subvenţiilor şi acordarea ajutorului de 220 de euro pe hectar, potrivit LAPAR.

"Miercuri, 7 noiembrie, în Piaţa Victoriei, va avea loc o adunare publică organizată de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, (LAPAR) împreună cu Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Holstein.Ro, Federaţia Romovis, Asociaţia Naţională Profesională Legume-Fructe, care se va desfăşura după un program prestabilit, în intervalul orar 11.00 - 15.00, conform protocolului aprobat de Primăria Capitalei. La activitate, organizatorii au anunţat prezenţa a 10.000 de persoane din provincie care se vor deplasa cu aproximativ 200 de autocare", se arată într-un comunicat de marţi al Jandarmeriei Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a adunării publice, precum şi pe traseele de deplasare către locul respectiv.

Din cauza mitingului, traficul rutier va fi restricţionat pe mai multe artere din centrul Capitalei. Astfel, între orele 9.00 şi 16.00, circulaţia va fi restricţionată pe şos. Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, cu menţinerea traversării la str. Arh. Ion Mincu şi cu asigurarea unui culoar unic de urgenţă pentru autospecialele de intervenţie pe banda IV, între str. Monetăriei şi Arh. Ion Mincu, şi pe benzile I si IV, între Arcul de Triumf şi str. Arh. Ion Mincu, precizează Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, între orele 7.30 şi 16.00, traficul va fi oprit pe artera de legătură între str. Paris şi şos. Kiseleff, artera de legătură dintre bd. Lascăr Catargiu spre bd. Ion Mihalache şi artera de întoarcere dinspre bd. Lascăr Catargiu spre Calea Victoriei.

"Nu se va bloca accesul şi nu se va perturba buna desfăşurare a activităţilor instituţiilor de la locul de desfăşurare al protestului", se mai arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere.

Pentru evitarea blocării traficului rutier şi a desfăşurării în condiţii optime a activităţilor cotidiene a bucureştenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei şi ale Poliţiei Rutiere vor însoţi mijloacele de transport cu participanţii din provincie, de la punctele de intrare în Bucureşti către locul de desfăşurare a manifestării publice.

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei nu vor face estimări publice a numărului de persoane prezente pe parcursul desfăşurării adunării publice respective, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informaţii.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor publice, Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor participanţilor la miting să respecte condiţiile de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice, orele de desfăşurare, locul destinat adunării şi recomandările făcute de jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici