Zeci de credincioşi se închină astăzi la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, la Cluj-Napoca / Procesiune religioasă şi în Bucureşti, cu relicva celui mai iubit Papă din lume. Circulaţia, restricţionată | GALERIE FOTO

Zeci de credincioşi stau la coadă şi se închină, duminică dimineaţă, la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, expuse în Catedrala greco-catolică ”Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, acestea rămânând în lăcaşul de cult pe tot parcursul zilei, transmite corespondentul Mediafax.

725 afișări
Imaginea articolului Zeci de credincioşi se închină astăzi la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, la Cluj-Napoca / Procesiune religioasă şi în Bucureşti, cu relicva celui mai iubit Papă din lume. Circulaţia, restricţionată | GALERIE FOTO

Zeci de credincioşi se închină astăzi la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, la Cluj-Napoca / "A iubit România, pe care a numit-o 'Grădina Maicii Domnului'"

Credincioşii s-au aşezat, duminică, la coadă în jurul orei 8, în Catedrala greco-catolică ”Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, unde se roagă şi se închină la relicvariul în care se află moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, pentru corespondentul Mediafax, că moaştele vor putea fi venerate în orele dintre celebrările liturgice duminicale, programate de la orele 8.30, 10.30, celebrate de episcopul eparhial Florentin Crihălmeanu, şi 18.00, şi vor rămâne în catedrală atât timp cât vor fi credincioşi dornici să stea câteva momente, în reculegere, în faţa lor.

”În relicvariu se află picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea îmbibate într-o bucată de pânză din haina lui, dar şi un atestat cu privire la prezenţa acestor picături. Moaştele sunt un dar pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, din partea celui care a fost secretar al Suveranului Pontif timp de aproape 40 de ani şi l-a slujit cu drag, Eminenţa Sa Cardinalul Stanislav Dziwisz, care este în prezent Arhiepiscop de Cracovia. Episcopul Eparhiei noastre, Florentin Crihălmeanu, a primit aceste moaşte pentru venerare”, au spus sursele citate

O femeie în vârstă, care a venit Catedrală, a spus că se bucură că are ocazia să petreacă momente de reculegere la moaştele Papei Ioan Paul al II-lea.

”Ştiu că Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a fost un mare credincios care a iubit România, pe care a numit-o <Grădina Maicii Domnului>. Sperăm să ne ajute şi mai departe, să vegheze şi asupra noastră”, a spus aceasta.

Pontificatul lui Ioan Paul al II-lea a durat 26 de ani, din octombrie 1978 până în 2005, Suveranul Pontif trecând la cele veşnice în 2 aprilie 2005.

A fost beatificat la 1 mai 2011, iar trecerea sa în rândul sfinţilor a avut loc în 27 aprilie 2014. În fiecare an, în 22 octombrie are loc Ziua comemorării liturgice a Papei Ioan Paul al II-lea, stabilită de Biserica Catolică, când este marcată încoronarea sa ca Suveran Pontif.

Procesiune religioasă în Bucureşti cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea. Circulaţia, restricţionată

Duminică, în centrul Capitalei, are loc o procesiune religioasă, relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea urmând a fi purtată pe străzile din Bucureşti, fiind aşteptaţi în jur de 1500 credincioşi. Astfel, circulaţia rutieră este restricţionată.

"În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Muniicipiului Bucureşti, în ziua de 22 Octombrie 2017, între orele 14:00 – 16:00, va avea loc o procesiune religioasă unde vor participa aproximativ 1500 de credincioşi. Între orele 14:30 – 15:15 se va efectua deplasarea participanţilor pe traseul str. Schitu Măgureanu – str. Ştirbei Vodă – str. Luterană – str. General
Berthlot – Catedrala Sf. Iosif .Afluirea şi defluirea participanţilor se va face individual, iar deplasarea pe traseul procesiunii se va face pe banda I de circulaţie Se va restricţiona traficul rutier şi pe strada Pictor Stahi, între bd. Schitu Măgureanu şi str. Ştirbei Vodă",
potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici