Zeci de autobuze electrice vor fi achiziţionate pentru patru judeţe din ţară

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a finalizat procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru 70 de autobuze electrice de cca. 10 m, operabile în condiţii de deal, pentru trei municipii şi un judeţ.

2535 afișări
Imaginea articolului Zeci de autobuze electrice vor fi achiziţionate pentru patru judeţe din ţară

Zeci de autobuze electrice vor fi achiziţionate pentru patru judeţe din ţară

Astfel, urmează să fie încheiate contractele de furnizare pentru municipiul Iaşi - 24 autobuze, 7 staţii de încărcare rapidă şi 24 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 47.280.008 lei (fără TVA); municipiul Târgu Mureş - 15 autobuze, 5 staţii de încărcare rapidă şi 15 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 29.549.995 lei (fără TVA); municipiul Tulcea - 10 autobuze, 3 staţii de încărcare rapidă şi 10 staţii de încărcare lentă; valoarea contratului este de 19.700.000 lei (fără TVA); judeţul Neamţ - 21 autobuze, 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă; valoarea contratului este de 41.369.993,00 lei (fără TVA).

Ofertantul câştigător pentru toate cele 4 loturi este BMC TRUCK & BUS.

Finanţarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici