Zeci de băcăuani, înşelaţi cu până la 3.000 de lei de o firmă de creditare neautorizată

Zeci de băcăuani au fost înşelaţi cu sume de până la 3.000 de lei de o firmă de creditare neautorizată, administrată de un bărbat din Ungaria, care promitea clienţilor împrumuturi în condiţii extrem de avantajoase, dacă plăteau un avans de 5% şi achitau şi câteva rate din credit.

215 afișări
Imaginea articolului Zeci de băcăuani, înşelaţi cu până la 3.000 de lei de o firmă de creditare neautorizată

Zeci de băcăuani, înşelaţi cu până la 3.000 de lei de o firmă de creditare neautorizată (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

O societatea de creditare neautorizată din Cluj a fost amendată cu 15.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău după ce, în urma mai multor reclamaţii depuse la sediul instituţiei, s-a constatat că a înşelat zeci de băcăuani cu diverse sume de bani.

În urma controlului făcut la firma în cauză, comisarii de la Protecţia Consumatorului au constatat că societatea le promitea oamenilor împrumuturi în condiţii extrem de avantajoase, dacă plăteau diverse sume de bani în avans.

Practic, susţin reprezentanţii CJPC, băcăuanii de bună-credinţă semnau un contract de asociere în participaţiune cu firma din Cluj, după care trebuiau să participe la o licitaţie pentru a beneficia de împrumutul dorit. Pentru a se înscrie însă la licitaţie, oamenii trebuiau să plătească un procent de minimum 5% din valoarea creditului.

În plus, pentru a avea întâietate la acordarea împrumutului, băcăuanii erau sfătuiţi să plătească o parte din rate în avans. Ulterior, în funcţie de punctajul astfel obţinut, oamenii urmau să fie înştiinţaţi printr-o adresă despre participarea la o adunare generală a acţionarilor societăţii în care li se spunea care sunt persoanele calificate să primească împrumutul.

”Niciuna dintre persoanele care au plătit acele avansuri cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei nu a primit împrumutul dorit, oamenii rămânând păgubiţi. Sistemul propus era unul foarte alambicat astfel încât populaţia să poată fi ameţită şi apoi înşelată. Am transmis o adresă inclusiv la BNR, care ne-a comunicat că firma din Cluj, la care acţionar şi administrator este un cetăţean cu domiciliul în Ungaria, nu este autorizată să desfăşoare activităţi de creditare a populaţiei”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX şeful CJPC Bacău, Alin Năstase.

Reclamaţiile primite de Protecţia Consumatorilor Bacău au fost redirecţionate către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Bacău pentru a desfăşura cercetări în acest caz pentru înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici