Video Zeci de case şi străzi inundate pe litoral. Staţiunea Mamaia, cea mai afectată/ Ambulanţă blocată de viitură, în Tulcea/ Codul galben de ploi, prelungit | FOTO

Zeci de case şi străzi au fost inundate în urma ploilor care au căzut în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa. Pompierii intervin în mai multe localităţi de pe litoral, cele mai multe sesizări venind din staţiunea Mamaia. De asemenea, au fost chemaţi şi la o grădiniţă inundată, din Constanţa, în care se aflau copii. Viituri au fost şi în Tulcea.

18150 afișări

Autorităţile din judeţul Tulcea anunţă că de o parte a viiturii formate între Frecăţei şi Teliţa, a rămas blocată o ambulanţă cu un pacient. Angajaţii ISU încearcă degajarea drumului de apă, pentru ca aceasta să se poată deplasa. Pacientul, un bătrân de 81 de ani, are probleme respiratorii.

Vremea rea a făcut probleme şi în Constanţa. Poliţiştii locali au oprit traficul în mai multe intersecţii din oraş după ce acestea au fost inundate în urma ploii torenţiale.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, circulaţia a fost închisă temporar în intersecţiile formate de bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Primăverii cu strada Soveja, strada Soveja cu bulevardul Mamaia, bulevardul Aurel Vlaicu cu bulevardul Tomis şi s-a restricţionat accesul pe strada Chiliei şi strada Soveja, circulându-se doar cu mijloacele de transport în comun. În acest timp două echipe ale Poliţiei Locale monitorizează zonele cu risc de inundaţii şi vor restricţiona traficul dacă situaţia o va impune.

Până la ora prânzului, un echipaj al Serviciului Spaţii Verzi, din cadrul Primăriei a intervenit pentru eliberarea carosabilului pe strada Crizantemelor, unde un copac uscat pe interior s-a prăbuşit.

De asemenea, s-a mai intervenit pe Aleea Timonei pentru ridicarea unui copac căzut, care a avariat uşor plafonul unui autovehicul.

"Reprezentanţii Serviciului Spaţii Verzi sunt pregătiţi să intervină în cazul în care situaţia o va impune cu patru echipe formate din alpinişti şi ţapinari. Echipe ale Serviciului Igienă Publică intervin în permanenţă la pasajele inundate de la Gară şi de pe strada Ştefan cel Mare cu vidanje", spun sursele citate.

Totodată, 20 de echipe, a câte patru oameni fiecare, cu vidanje, vole şi pompe ale SC RAJA SA intervin în municipiul Constanţa pentru decolmatarea rigolelor de scurgere, a canalizărilor şi pentru pomparea apei din zonele inundate. Populaţia oraşului a fost rugată să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora.

"De asemenea, facem apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă", au mai spus reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea anunţă prelungirea codului galben de ploi pentru municipiul Constanţa până în această seară la ora 21:00, cantităţile de apă putând depăşi 30 l/mp. Totodată, pot fi înregistrate descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor încadra între 19 - 20 grade Celsius, iar cele maxime între 22 - 23 grade Celsius.

Potrivit raportărilor, la dispeceratul Regiei Judeţene de Apă s-au înregistrat aproximativ 40 de reclamaţii venite din municipiul Constanţa, dar şi din Medgidia, Eforie Nord, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Ovidiu şi Agigea, au spus vineri, reprezentanţii Regiei.

"Cele mai multe sesizări - 15, au venit din municipiul Constanţa, respectiv din staţiunea Mamaia - zona Butoaie, cartierul Coiciu - străzile Steagului şi Rândunelelor, zona Piaţa Ovidiu - strada Regina Elisabeta, zona Tomis III - Aleea Cameliei, zona Centrală - străzile Ion Voda, Luntrei, Maramureş şi zona Faleza Nord - străzile Ion Murgescu şi Vasile Craiu", au precizat reprezentanţii RAJA.

Alte reclamaţii au fost înregistrate în municipiul Medgidia - străzile Dumitru Chicoş, Independenţei, Republicii, Poporului şi Vasile Lupu.

"În Eforie Nord, cele opt sesizări au vizat sistemul de canalizare stradal din zona Steaua de Mare şi străzile Plantelor, Tudor Vladimirescu, Mării, 23 August şi George Coşbuc, iar cele patru din Cernavodă au venit pentru străzile Canalului, Dacia, Călugăreni şi Anghel Saligny", au mai anunţat sursele citate, precizând că sesizări s-au înregistrat şi la nivelul localităţilor Ovidiu - Şoseaua Naţională, Cumpăna - strada Canalului şi Agigea - strada Emil Racoviţa.

Echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitări, iar la ora transmiterii acestei ştiri au fost rezolvate sau sunt în curs de rezolvare toate sesizările.

Totodată, echipele de intervenţie ale SC RAJA SA vor asigura permanenţa în toată această perioadă, astfel, la nivelul municipiului Constanţa, dar şi în restul localităţilor de la nivelul judeţului vizate de ploi torenţiale, au fost pregătite să intervină 39 de echipe de intervenţie dotate cu utilaje - 18 în municipiul Constanţa şi 21 în restul judeţului.

VIDEO Trafic blocat pe DN 22, între Tulcea şi Galaţi, din cauza inundaţiilor

Pompierii constănţeni au intervenit la o grădiniţă inundată în urma ploilor

Pompierii constănţeni s-au deplasat vineri la o grădiniţă de pe strada Ion Raţiu din municipiul Constanţa, a cărei curte se inundase în urma ploii torenţiale. Apa a pătruns şi în incintă, în imobil aflându-se mai mulţi copii.

Aceştia au ajutat cadrele didactice să-i urce pe copii la etaj, iar apoi au început să scoată apa din curtea şi dependinţele inundate.

"Şi în Cernavodă, în zona de jos a oraşului, se acţionează cu două motopompe şi o vidanjă, alături de echipele de intervenţie ale Primăriei Cernavodă şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", au precizat reprezentanţii RAJA.

Peste 30 de pompieri cu motopompe acţionează în Cernavodă, unde 12 gospodării şi mai multe străzi au fost inundate.

De asemenea, din cauza unei avarii, locuitorii din cartierele Domnitorilor şi I.D. Chirescu din Cernavodă au rămas şi fără apă potabilă.

Potrivit RAJA, avaria este determinată de lucrările executate pe strada I.D. Chirescu de către Primăria Cernavodă pentru refacerea reţelei termice, fiind săpat un şanţ cu o adâncime de aproximativ 5 metri.

"În urma ploilor torenţiale căzute, malurile şanţului au cedat pe o lungime de aproximativ 400 de metri, conducând la ruperea racordurilor de canalizare şi a branşamentelor de apă de la 15 abonaţi. Totodată a fost dislocată şi conducta de alimentare cu apa DN 100 de pe strada ID Chirescu". Echipele RAJA intervin pentru refacerea conductei, lucrările urmând a fi finalizate în cursul acestei zile.

Probleme din cauza ploii au fost semnalate şi în judeţul Tulcea, unde o dubă a fost luată de o viitură formată la intersecţia DN22 cu DJ229A, în zona Teliţa.

Şoseaua a fost inundată în zonă, dar persoanele aflate în dubă nu au fost rănite. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU Tulcea, care încearcă degajarea drumului, împreună cu utilaje de la Drumuri Naţionale. De asemenea, şi echipajele poliţiei sunt la faţa locului, drumul fiind blocat din ambele sensuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici