Zeci de gospodării inundate şi peste 20 de persoane evacuate în judeţul Constanţa, în urma inundaţiilor - FOTO

Zeci de gospodării din comuna constănţeană Corbu au fost inundate în urma viiturii de luni noapte, iar peste 20 de persoane au fost evacuate din locuinţe şi cazate la rude sau la Centrul pentru Tineret, transmite corespondentul MEDIAFAX.

467 afișări
Imaginea articolului Zeci de gospodării inundate şi peste 20 de persoane evacuate în judeţul Constanţa, în urma inundaţiilor - FOTO

Zeci de gospodării inundate şi peste 20 de persoane evacuate în judeţul Constanţa, în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul din Corbu, Marian Gălbinaşu, a declarat că zeci de gospodării din localitate au fost inundate, iar peste 20 de persoane au fost evacuate din locuinţe, o parte dintre acestea mergând să se adăpostească la rude, iar restul fiind duse la Centrul pentru Tineret, unde şi-au petrecut noaptea.

El a precizat că apele au distrus şi terasamentul unei căi ferate industriale care trece prin zonă, aceasta ”rămânând suspendată pe o distanţă de aproximativ zece metri, iar un autoturism a fost practic înfipt în spaţiul acela liber”.

Edilul a mai spus că şi alte maşini au fost luate de viitură, una dintre ele fiind izbită de un copac.

De asemenea, pompierii constănţeni au intervenit pentru salvarea a două persoane date dispărute, una dintre acestea fiind găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din Corbu.

În prezent, zeci de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea” şi localnici din Corbu intervin cu motopompe pentru a scoate apa din gospodăriile inundate.

Totodată, drumul dintre Năvodari şi Corbu este blocat în mai multe zone, intervenindu-se pentru evacuarea apei, astfel încât traficul să fie reluat.

O viitură puternică a afectat, luni noapte, localitatea Corbu, iniţial pompierii intervenind pentru salvarea a 23 de persoane, între care şi un copil de aproximativ un an şi opt luni, care au rămas blocate în autoturisme pe drumul judeţean 226, care leagă Corbu de Năvodari.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri de la Staţia Midia şi echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Pompierii au scos, pe rând, pasagerii din maşini, care apoi au fost duşi la ambulanţele ajunse în zonă şi evaluaţi de medici.

Pe parcursul nopţii, angajaţii ISU Constanţa au monitorizat cursurile de apă aflate sub avertizare hidrologică.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Constanţa, în zona localităţilor Sinoe, Istria, Săcele, Corbu, Luminiţa, s-a aflat de la ora 22.00 şi până la ora 3.00 sub avertizare cod portocaliu de ploi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici